het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

16 juni 2022

13.00 - 21.00 uur

Deventer

75 sprekers | 5 ARTIESTEN | 12 podia | Food & drinks

Het Grootste Kennisfestival in Deventer Terugkijken

De opgenomen sessies van Het Grootste Kennisfestival -dat we organiseerden op 16 september in de binnenstad van Deventer- zijn terug te kijken. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je account (dat je ook gebruikte om een ticket te bestellen. Dan zie je alles sessies staan en aanklikken is dan genoeg.

Lebuinuskerk-

Lebuinus Kerk

Simon van der Veer

Onbevangen kijken naar de werkelijkheid en werk maken van verandering. Het beest in de bek kijken is goed voor je humeur en ook goed voor de vraagstukken waar je organisatie, je team en jezelf voor aan de lat staan.

Jaap Peters

Het Rijnlands model is volop in de actualiteit. Hoogste tijd dat het niet bij mooie woorden maar dat het Rijnlands denken en doen echt in de vezels van organisaties komt. Want beetje Rijnlands werkt niet.

Bas Kodden

We hebben allemaal een duiveltje in ons. Angst, ego en vaak een teveel aan empathie. Als jij als professional persoonlijk wilt groeien, dan ontkom je er niet aan om je eigen duiveltjes onder ogen te komen. Bas vertelt je hoe!

Pacelle van Goethem

Ontdek de stijlen van overtuigen en de geheimen van onweerstaanbare mensen. Overtuigingskracht lijkt iets waarmee je geboren moet zijn; iets voor Gandhi en de Obama’s. Maar overtuigen volgt zijn eigen logica, en charisma heeft best practices.

Hugo Mans

Hugo Mans neemt je mee met kennis en inzichten die zich in de praktijk hebben bewezen. Van alle negen fasen van een veranderprogramma, van start tot finish, worden de kernpunten van een trefzekere aanpak uiteengezet. To the point en eenvoudig toepasbaar.

Boukje Keijzer

Boukje Keijzer ontrafelt stap voor stap van welke regels we last hebben en te laten zien hoe je de rek in de regels vindt, zonder het houvast dat ze bieden los te hoeven laten.

Jitske Kramer

Jitske neemt je mee in het spel van Jam Cultures. Een meeslepend optreden waarbij ze je uitdaagt om de kanskaart te trekken of de machtskaart te spelen. Praat en doe mee!

Mariakerk

Mariakerk

Maarten Koningsveld

Maarten legt uit wat de beginselen zijn van de manier waarop de overheid in Westerse democratische landen is ontworpen en waarom het precies die beginselen zijn die nu in gevaar zijn. Hij bespreekt de oorzaken aan de hand van actuele en herkenbare voorbeelden, en wat we kunnen doen om te voorkomen dat de dagen van de democratische rechtsstaat zijn geteld.

Caroline Koetsenruijter

In haar lezing gaat bestsellerauteur en agressie-expert Caroline Koetsenruijter in op de agressiesymptomen van Nederland. Waarom scoort Nederland twee keer zo hoog op agressie tegen werkenden dan 14 andere Europese landen? Caroline geeft haar visie over wat er nú nodig is om dit tij te keren.

Daan Dohmen en Richard Bergmans

15 maart 2020 om 05:47u. Nabij Mazar-i-Sharif, Afghanistan maakt Richard zich klaar voor een capture or kill missie ver achter vijandelijke linies. In Amsterdam wordt de laatste hand gelegd aan de Corona Check app, die zes weken later cruciaal blijkt voor bijna 200.000 mensen tijdens de Corona paniek. Wat hebben deze situaties met elkaar te maken? Ze zijn beide Green On. Special Forces leveren door Green on bovenmenselijke prestaties. En het bedrijf van dr. Joris Janssen en prof. dr. ir. Daan Dohmen is door Green On het snelst groeiende healthtech bedrijf van Nederland, met een verplichte vrije werkdag voor iedereen. Met Green On leer je de kracht van mensen weer boven processen te stellen.

Marijne Vos en Ben Kuiken

Marijne Vos en Ben Kuiken nemen  je mee in de speeltuin in je hoofd. Zie je daar die draaimolen? Daar kun je lekker rondjes draaien, net zo lang tot je er een beetje draaierig van wordt. Dat klinkt leuk, vind je niet? En niet serieus. Maar pas op: Ben en Marijne zijn bloedserieus. Het gaat namelijk wel ergens over; het gaat over speelruimte in organisaties.

Leon Schaepkens

In zijn lezing neemt de auteur en specialist arbeid, organisatie & gezondheid ons mee in de evolutie van leiderschap. Verkopen managementgoeroes illusies? Is leiderschap misschien minder maakbaar dan we denken? En waarom kiezen we voor narcisten aan de top? Als schematherapeut ziet hij keer op keer wat er gebeurt als organisaties niet voorzien in ons oeroude psychische DNA.

Francesco Battaglia

Neurowetenschapper Francesco Battaglia laat zien wat neurowetenschap ons kan vertellen over onze geheugenfunctie en hoe de vreemde fratsen van deze geheugenfunctie van invloed is op hoe informatie circuleert en word herinnerd in organisaties en onze samenleving en hoe van daaruit betekenis ontstaat. (in engels)

Hans van der Loo

In deze bijdrage vertelt Hans van der Loo het opmerkelijke verhaal van laboratoriumhelden die erin slaagden om tegen alle verwachtingen in pijlsnel een werkend vaccin te ontwikkelen. En vooral ook welke lessen kunnen wij hieruit leren voor individu, teams, organisaties en samenleving?

Bergkerk

Bergkerk

Bob de Wit

Voor de tech-samenleving van nu moeten we op zoek naar een nieuw democratisch systeem, betoogt strateeg Bob de Wit in. De macht moet terug naar de ‘glocal’: de burger die lokaal acteert in een globale wereld.

Corine Jansen

Als je echt verbinding wilt met iemand, geef de ander dan het respect om echt gehoord te worden. Als je echt luistert en hun begrijpt in plaats van het belangrijk te vinden zelf begrepen te worden, zie je de mens achter de letterlijke woorden en dan ben je verbonden, ook al is dat soms maar een paar minuten…

Marc Chavannes

Met Marc Chavannes gaan we op zoek naar politiek die werkt. Marc Chavannes werkte voor NRC Handelsblad. Hij was zes jaar hoogleraar journalistiek in Groningen en is incidenteel te horen bij NOS, Human en VPRO.

Lucas de Man

Lucas de Man trekt door Europa met zijn programma In Search of Democracy 3.0 om samen met het publiek te onderzoeken wat democratie nu eigenlijk is. Hij geeft niet alleen een analyse maar zoekt ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Een combinatie van theater, muziek en directe dialoog.

Mimik-

MIMIK | Theaterzaal

Bart Bossink

Bart Bossink laat zien dat circulaire innovatie en duurzaam ondernemerschap bereikbaar zijn als de haalbaarheid van innovatiedoelen centraal gesteld wordt.

Junion Hanenberg

Hoe meer partijen met elkaar samenwerken, des te meer voedsel kan er worden gered. Maar ook: des te complexer wordt het hele plaatje. En op wie ligt dan de focus: op de consument, de retailer of juist de producent? Junion kiest voor een aanpak én oplossingsrichting, waarbij hij reststromen bij de voedselproducent benut. Benieuwd naar zijn oplossing? Luister dan zeker naar zijn verhaal.

Maarten de Borst

Geld zonder banken, governance-structuren zonder managementlagen en bedrijfsfinancieringen zonder dure tussenpartijen. Aan de techniek zal het niet liggen, maar kunnen wij dit wel?

Judith Grimbergen

Eerste indrukken zijn veelal blijvend, nog meer dan jezelf denkt. Het gaat slechts om een paar seconden in een ontmoeting of het nu ‘live’ is of via een beeld(scherm). Het brein heeft het oordeel geveld. Het wordt ook wel eens ‘thin slicing’ genoemd. Belangrijk is het dus om de juiste snaar te raken. Tja, en hoe doe je dat?

Anu Manickam en Karel van Berkel

Hoe ga je ‘wicked problems’ te lijf. Het vraagt een andere manier van denken en een ander instrumentarium. Door dieper te duiken wordt duidelijk dat oorzaken niet altijd dichtbij zijn en dat het veranderen van kleine dingen kan leiden tot onverwachte grote vernieuwingen.

burgerweeshuis

Burgerweeshuis | Poppodium

Lotte Bons

Hoe zorg je ervoor dat jij als voorzitter niet als enige aan het werk bent? Hoe voorkom je dat een paar collega’s actief zijn en de rest afhaakt? Hoe zorg je voor een vruchtbare discussie? Hoe stuur je ook online op verbinding? Hoe bereik je echte interactie?

Nicoline Mulder

Chaordisch organiseren gaat over complexiteit, over chaos en over systemen versus processen. Er schuilt orde in de chaos, en die chaorde is heel natuurlijk. Het gaat erom complexiteit in organisaties beter te begrijpen, te benutten, en te beïnvloeden,” benadrukt Nicoline Mulder. “Je kunt leren spelen met de wetten van de chaorde en veranderen zonder te sturen.”

Kees Tillema

‘Ontgroeven’ is een ongemakkelijke benadering. Kees Tillema gaat in op de vraag hoe kunnen organisaties en leiders zich ontwikkelen wanneer ze juist gebruik maken van het onverwachte en het ongeplande en de volatiliteit van alledag? Vooral bedoeld voor mensen die creatieve risico’s willen nemen.

Jack van der Veen en Michel van Buren

Een keten die op elkaar is ingespeeld en waarde centraal stelt, functioneert beter, sneller, goedkoper, duurzamer, en is innovatiever, klantvriendelijker en wendbaarder. Hoogleraar Jack van der Veen en  businessconsultant Michel van Buren zetten uiteen wat de succesfactoren van ketensamenwerking zijn, en hoe je het organiseert.

Gijs van Hout

Leren vanuit nieuwsgierigheid en plezier. Zonder toetsen, rooster en docenten, en gedreven door eigen vragen, challenges en een sterke relatie met een coach en met de groep. In 2014 ging Agora Roermond van start met deze radicale vorm van gepersonaliseerd leren voor leerlingen van alle niveaus (vmbo, havo, vwo) bij elkaar. Met succes. Stephan vertelt erover.

Robbert Masselink

Hoe kunnen we op een verantwoorde wijze en met menselijke maat vernieuwen? Robbert gaat in op een participatieve aanpak van vernieuwen die consequent bouwt aan stevige samenwerkingsrelaties: appreciative inquiry. Want het vermogen om elkaar vast te pakken en te houden vergroot de kans op vernieuwing en verandering.

 

Hereeniging-

De Hereeniging

Wilbert de Goei

Ondanks dat iedereen uniek is en niemand in één hokje te vatten is, is het verbazend hoe snel we toch onze eigen voorkeuren hebben. Wij zien in de praktijk dat gedrag en opvattingen grotendeels gekleurd en bepaald worden door iemands persoonlijkheidsprofiel. In deze workshop willen wij jou meer inzicht geven in dit model zodat jij aan de hand van dit model je teamgenoten beter kan gaan begrijpen en daardoor de samenwerking bevorderd wordt. De workshop zal gegeven worden door Samensturingsspecialist en projectadviseur Wilbert de Goei.

Inge Nuijten en Ingrid Bennink

Een essentiële vaardigheid voor een leider is ‘rust bewaren’. Als dat je lukt houd je inzicht en overzicht, en is je aandacht vrij om je mensen echt te zien en te horen. Daardoor kun je mensen vertrouwen (blijven) geven, adequate beslissingen nemen en de energie goed houden. Hoe zorg je nu dat je tot die manier van zijn komt? Zodat je te allen tijde de rots in de branding bent voor jouw mensen en een fundament biedt waar mensen op kunnen bouwen? Hoe je dat doet met Samensturing en hoe jouw leiderschapsrol er dan uit kan zien ga je beleven in deze interactieve sessie.

Nicole Teuwsen en Miranda Peters

In hun organisatie hadden ze al een heldere structuur en een geweldig instrumentarium ontwikkeld. En toch was er nog veel onduidelijkheid op de werkvloer en in de samenwerking met ondersteunende diensten. Deze 2 managers van een zorgorganisatie vertellen over hoe ze met Samensturing stappen gezet hebben in het realiseren van effectieve teams.

Suzanne Reep

Cultuur kan je zien als jouw immuunsysteem. Welke bouwstenen zet jij in om het immuunsysteem en dus jouw weerstand te verhogen? Suzanne Reep neemt je mee in hoe je vanuit Samensturing jezelf en de cultuur van de organisatie kan vitaliseren.

Giovanni Veldhuis

Waarden zijn de spieren van een organisatie. Net zoals krachtige spieren zorgen voor een stabiel en wendbaar lichaam, zorgen krachtige waarden voor een stabiele en wendbare organisatie. Maar wat zijn het, hoe stel je ze vast en hoe houd je ze levend?

Stadhuis

Stadhuis

Merijn de Beer

Iedereen wil natuurlijk fluitend naar zijn werk gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die met plezier hun werk doen zelden een burnout krijgen, succesvoller zijn in hun werk en makkelijker stappen zetten in hun loopbaan. Maar wat als je deze flow niet (meer) ervaart in je werk?

Merijn de Beer is auteur van het recent verschenen managementboek in 10 stappen fluitend naar je werk. Hij zal je tijdens zijn presentatie kennis laten maken met zijn slimme, eenvoudige en doortastende methode die jij kunt gebruiken om de regie te pakken in je huidige of nieuwe werk.

De bijeenkomst zit vol energie, concrete inzichten en inspirerende praktijkvoorbeelden van mensen die de regie nemen over hun werk.

Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door de mooie samenwerking met Expertboek.

Jorin Dijkstra

Wil jij een energiek en vitaal team, maar weet je niet goed hoe je dit voor elkaar krijgt? Heb je het gevoel dat je al van alles hebt geprobeerd, maar heeft dit nog niet het gewenste resultaat? Zijn jouw medewerkers duurzaam inzetbaar en vitaal, of hebben ze moeite om mee te komen in de snel veranderende organisatie? De BAAS-methode helpt je hierbij, ook als je een lastig gesprek moet voeren.

In deze interactieve sessie gaan we aan de slag met het herkennen van verzuimsignalen en de meest gemaakte inschattingsfouten van leidinggevenden. Jorin vertelt je aan de hand van de BAAS-methode hoe je op een simpele en eenvoudige manier een complexe zaak zoals verzuim inzichtelijk maakt. De BAAS-methode knoopt alle informatie met betrekking tot verzuim en duurzame inzetbaarheid aan elkaar, zodat je gestructureerd kan werk aan het verzuim van jouw team.

Aan het einde van de sessie ga je gegarandeerd geïnspireerd naar huis met tips die je meteen de volgende dag in de praktijk kan brengen.

Jorin Dijkstra is trotse eigenaar van Jorinpact en auteur van het boek ‘HELP! MIJN TEAM VERZUIMT’. Met haar methode heeft zij het verzuim bij een aantal grote bedrijven fors laten dalen. Het is haar missie om met minder moeite meer impact te maken. Al meer dan 15 jaar coacht ze met succes leidinggevenden om impact te maken als leider. Ze schudt bij elke ‘hoe pak ik dit gesprek aan’ tientallen voorbeelden uit haar mouw.

Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door de mooie samenwerking met Expertboek.

Hessel Frings

In deze presentatie van Hessel Frings kijk je door de bril van het Ennegram naar jezelf. Je maakt kennis met het Enneagram als een praktisch kompas voor jouw persoonlijke groei.  Ook ontdek je de basiselementen van het model en maak je kennis met de 9 types van het Enneagram. Met het Enneagram kun je heel bewust stappen zetten om van moedeloos naar moeiteloos te gaan.

Hessel is mentor en coach voor moeiteloze managers en hun teams en auteur van het boek ‘De praktische kracht van het Enneagram’. Hij is het gezicht van De Moeiteloze Manager. Het is zijn missie om de mooiste baan van de wereld voor iedere leidinggevende moeiteloos te laten zijn. Moeiteloos voor hem of haar zelf, moeiteloos voor het team en alle teamleden én met een waardevolle bijdrage voor de organisatie. Het Enneagram is een van zijn favoriete instrumenten in de begeleiding van teams en professionals. Zijn uitgangspunt is: succes is niet per se een kwestie is van keihard werken, maar van de juiste mindset, helpende gedachtes over jezelf en je omgeving en de goede slimme dingen doen.

Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door de mooie samenwerking met Expertboek.

Nanneke van der Heijden & Mark Verhijde

Burgerparticipatie. Hoe doe je dat? Het begint met écht luisteren naar de bewoners die direct geraakt worden door jouw project. Maar er zijn meer partijen en stakeholders. Maak daarom je eigen krachtenveldanalyse. Zo pak je de regie en boek je echte resultaten, ook met bewonersinitiatieven.

Beter worden in burgerparticipatie? Ontdek wat je in 40 minuten kunt leren in de praktische workshop van Nanneke van der Heijden en Mark Verhijde, auteurs van het Expertboek In 10 stappen beter in burgerparticipatie. Het thema van deze workshop is Burgerparticipatie en De Energietransitie.

Monique Bruil

Samenwerken is goed, en samenwerken is leuk! En ja, alleen ga je sneller en samen kom je verder. En toch is samenwerken soms ook heel lastig. Want jouw aanpak, dat wat jij wilt, en wat voor jou werkt, is misschien heel anders dan mijn aanpak en wat voor mij werkt.

Hoe zorg je ervoor dat je met elk contact impact maakt, en dagelijks het verschil maakt in de manier waarop jij zelf met mensen werkt? Monique leert je écht contact te maken, met jezelf en de ander. Want de allerbelangrijkste sleutel voor een goede samenwerking dat bij JIJ.

Maar liefst 80% van de problemen op de werkvloer en binnen relaties, ontstaan vanuit miscommunicatie. Door zelfbewuster samen te werken, ben je in staat jezelf en je team optimaal te managen, waardoor je miscommunicatie (stress) tot een minimum kunt beperken. Of je nu werkzaam bent in het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg of zelf ondernemer bent; wie zelfbewuster samenwerkt zit doorgaans goed in zijn vel, presteert beter, en werkt ook nog eens met méér plezier samen.

Monique laat in deze sessie teams, leidinggevenden en ondernemers ontdekken dat samenwerken wel moeite kost, en toch niet moeilijk hoeft te zijn. Ze heeft inmiddels honderden mensen ‘besmet’ met haar enthousiasme, inspiratie en vooral concrete handvatten om met méér plezier, meer resultaat te behalen door je communicatie en motivatie te versterken.

Monique is eigenaar van BSmart Communication en auteur van het boek ‘In 10 stappen zelfbewuster samenwerken’. Als Ontwikkelingspartner, Trainer & Coach in het Process Communication Model®, begeleidt ze bedrijven, teams en individuen met het versterken van de communicatie en motivatie. Door vanuit persoonlijk leiderschap zelfbewuster samen te werken. Vanuit haar jarenlange internationale commerciële managementervaring weet zij als geen ander hoe het is om met positieve energie samen te werken en ook hoe vaak het door miscommunicatie fout gaat. Ze weet wat ervoor nodig is om echt contact te maken en in verbinding te blijven. Zodat je vanuit eigen kracht, positief vooruit blijft gaan!

Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door de mooie samenwerking met Expertboek.

Gwen Dudok van Heel

Vele topsporters gaan in Tokyo voor Olympisch goud.
Voor het hoogste podium. Zie jij jouwzelf ook als topsporter in jouw werk?
Ga jij ook voor goud?

Leidinggeven is ook topsport. Gericht op goud. De energieke Gwen Dudok van Heel introduceert gouden leiderschap, dé basis voor maximale prestaties.

Hoe breng je jouw medewerkers naar hun hoogste podium, zodat resultaten moeitelozer worden bereikt? De sleutel ligt voor een belangrijk deel in het creëren van een omgeving waar medewerkers zich veilig voelen en waar sprake is van duidelijkheid en transparantie.

In deze dynamische sessie ervaren leidinggevenden op praktische wijze hoe je een topsportcoach wordt voor jouw team, voor jouw mensen.

onair-1

Glazen Huis

Helemaal nieuw voor ons. Dit jaar willen we voor het eerst ook een radio/tv uitzending live vanaf het festival terrein. Niet alleen maar geluid natuurlijk maar ook met camera en beelden. Je kan er zowel live in Deventer als online bij zijn en meekijken en luisteren en je vragen stellen. Met interviews met de sprekers en natuurlijk volop muziek en vast nog veel meer. Het liefst in een glazen huis midden op het terrein maar dat moeten we nog even regelen met de gemeente dus dat gaat vast lukken 😊. Met in ieder geval Engbert Breuker als DJ en interviewer maar hij gaat dat doen met een heel team van jong en oud zoals Maarten Ducrot en vele anderen.

Partners