MASTERCLASSES INNOVATIEF ORGANISEREN Zuid

DATA

Zuid

Chantal van den Berg

Innovatief organiseren is op een andere manier kijken naar co-creëren en flexibel organiseren. Die andere manier is door de werking van het brein als basis uitgangpunt te nemen. Het eeuwenoude onderdeel van ons lichaam is de nieuwe technologie van morgen in organisaties, dat ontzettend veel en diverse manieren biedt om innovatief te organiseren.

We gaan co-creëren vanuit waarderend leiderschap maar dan net even anders dan je gewend bent. Niet op basis van modellen maar door gebruik te maken hoe ons gedrag van oorsprong is, hoe ons brein werkt en op welke wijze wij keuzes maken. Van brandjes blussen naar een brandend verlangen bij medewerkers inclusief breintechnieken voor motiverende gespreksvoering..

Flexibel organiseren vullen we vanuit een loslatenstructuur die ons brein erg prettig vindt. Maar welk met de hulp van een aantal methoden. Wanneer je namelijk de juiste triggers voor oplossingsgericht werken inzet en communicatie-manieren gebruikt die pro-activiteit op een subtiele manier aansporen, wordt flexibel organiseren een element waar elke medewerker blij van wordt.

Over Chantal

drs. Chantal van den Berg, spreker en auteur op het gebied van het brein in relatie tot hoe je mensen kan helpen keuzes te maken. Verdiepte zich in het brein, gedragspsychologie, marketing, mindset, non-verbale communicatie en vertaalt dat praktische naar je dagelijkse werk. Schreef het boek Breinspel met daarin 15 werksituaties inclusief praktische uitwerking die zorgen voor een verbetering van 33 % ten opzichte van je huidige werkwijze.
In de masterclass zal ik elk element laten terugkomen door het doen van experimenten/opdrachten. Zo kunnen de deelnemers niet alleen beleven wat het effect is maar het ook praktisch uitwerken. Dat kan puur gewoon een visuele illusie zijn die ik koppel aan het onderwerp of een opdracht waar ze voor zichzelf iets op moeten schrijven. Zo hebben ze maximaal resultaat wat de volgende dag al te implementeren is in hun dagelijkse werk.

Net (anders)werken, innovatief organiseren in de praktijk

Het Grootste Kennisfestival van Nederland is verplaatst naar

24 September 2020

Reeds gekochte kaarten blijven geldig