MASTERCLASSES INNOVATIEF ORGANISEREN Midden / west

DATA

Midden / west

Jaap Peters

Jaap Peters is organisatieadviseur en soms interim-bestuurder. Op zijn visitekaartje bij DeLimes staat organisatie-activist, een geuzennaam die hij van één van zijn klanten kreeg. Doen is immers het nieuwe praten. Hij is niet alleen enthousiasmerend, maar schreef ook een elftal boeken; o.a. de bestsellers Intensieve Menshouderij, Bij welke reorganisatie werk jij?, Strategie uit Chaos, Nieuwe Tijden – Anders Organiseren en Het Grote Rijnland Boekje. Op dit moment werkt hij aan een HBO-studieboek Rijnlands Organiseren.

In deze masterclass gaat hij in op het fenomeen ‘organisatie’. Stel dat ‘de organisatie’ niet veel meer mag zijn dan een hulpmiddel van professionals die samen hun werk goed willen doen? Moet het dan allemaal zo ingewikkeld? Is het management-discours wel van toepassing op de rechterlijke macht, de GGZ, de jeugdzorg, het sociaal domein, de ouderenzorg, scholen en universiteiten, etc.? ‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in’, schreef Leonard Cohen. In deze masterclass gaat Jaap bij voorkeur in gesprek met deelnemers die ook vragen hebben bij het management-discours. Het heeft ons sinds 1850 veel gebracht. Maar de grens, de limiet (de Limes) is bereikt, meer-van-hetzelfde gaat ons en onze (klein-)kinderen niet verder helpen. Hoe kunnen we de systeemwereld weer dienend maken aan de leefwereld? Dat is de vraag die zal moeten worden beantwoord. En er zijn gelukkig al praktische voorbeelden.

Over Jaap

Jaap studeerde bedrijfskunde in Delft, volgde SIOO en is initiatiefnemer van het Rijnland Praktijk Festival, Slow Management Kwartaalmagazine, de opvolger van het failliete TSN-thuiszorg en zit in de Raad van Toezicht van een tweetal commerciële bedrijven.

Nieuwe tijden

Het Grootste Kennisfestival van Nederland is verplaatst naar

24 September 2020

Reeds gekochte kaarten blijven geldig