MASTERCLASSES INNOVATIEF ORGANISEREN noord

DATA

noord

Michiel Hulsbergen

Emoties zijn belangenbehartigers, ook in organisatie.

We zien emoties in organisaties vaak als disfunctioneel, als een risico dat moet worden gecontroleerd. Hoe anders is het in de psychologie, waar emoties worden gezien als belangenbehartigers die zijn geëvolueerd om ons te helpen omgaan met kansen en bedreigingen. Is dit niet ook de functie die ze in organisaties hebben? Mensen zijn immers geboren samenwerkers.

Met een set wetenschappelijk onderbouwde emotiekaarten, neemt Michiel je mee in de wereld van functionele emoties. Door bij vragen en thema’s emoties te benoemen, wordt ineens helder waarom motivatie wél of niet aanwezig is. In plaats van een risico, blijken emoties een bron van informatie over kansen en bedreigingen die je kan herkennen voor jezelf, maar ook voor je team, klanten en …. je organisatie als geheel. Zodra doelen prioriteit krijgen en rollen helder worden, blijken emoties een bron van energie. Wel zo rationeel om dat te gaan gebruiken!

Over Michiel

Michiel Hulsbergen stond als jonge acteur naast Katja Schuurman in de tv-serie Uit de school geklapt en zette zijn capaciteiten als trainingsacteur in bij bureaus als Brainbox en Kapok. Toch ging hij verder en behaalde hij zijn universitaire titels als psycholoog en bedrijfskundige. Emoties inzetten is de rode draad in zijn verhaal. Als ondernemer ontwikkelde hij met Faceyouremotions.com de Emotiekaarten: een set van 40 in organisaties veel genoemde emoties, die helpen om verander- en leerprocessen in kaart te brengen. In het dagelijks leven is Michiel directeur van DialogueTrainer.com dat met de Universiteit Utrecht een online platform ontwikkelt, waarop professionals met virtuele trainingsacteurs kunnen oefenen met gespreksvaardigheden en lastige situaties.

“Emotie = Motivatie”

Het Grootste Kennisfestival van Nederland is verplaatst naar

24 September 2020

Reeds gekochte kaarten blijven geldig