Als team van onafhankelijke denkers en doeners delen we dezelfde ambities in het herstel. Net als veel andere burgers in alle lagen en sectoren van onze samenleving ervaren wij dat het helemaal niet eenvoudig is om samen stappen te zetten. Een gedeelde drive maakt onze groep niet vanzelfsprekend tot een team dat betekenisvol beweging brengt. Daarvoor is heel veel en hard werk nodig, het vermogen om constructief conflict aan te gaan, verschillen te respecteren, expertises te erkennen, en flexibel organiseren. Zoals dat ook geldt in iedere buurt, elk dorp of stad, of bij vraagstukken die spelen op nationale of mondiale schaal. In mei startte het Break-out Team. Waar staan we nu? En hoe kijken we naar de manier waarop we samen beweging brengen.
Op het podium van de Grote Bergkerk in Deventer deelt een aantal vertegenwoordigers vanuit en namens het Break-out team ervaringen en inzichten. Het doel: Anderen te inspireren de handschoen op te pakken en zich ook in te zetten voor beweging op welke schaal dan ook.
Het Break-out Team
Het Break-out Team vormt informeel, organisch & werkend vanuit persoonlijke betrokkenheid, vertrouwen en nieuwsgierigheid een lerend en creërend netwerk, waarbij iedereen spreekt op persoonlijke titel en vanuit zijn eigen expertise. De teamleden denken na over de weeffouten in ons huidige systeem en onderzoeken nieuwe manieren in de praktijk zodat de Corona-crisis als versnelling gebruikt kan worden om de samenleving anders in te richten. Samen met een stevige achterban is het Team onderweg naar een inrichting die past bij de waarden die leidend zouden moeten zijn in een duurzame, inclusieve, democratische post-Corona samenleving. Ze verzamelen, genereren, bedenken en delen hiertoe ideeën en strategieën. Ook op Het Kennisfestival in Deventer dus.
11 actiepunten
De 11 actiepunten uit het manifest aan de hand waarvan de dialoog-sessies worden ingevuld zijn: