het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

Oude-binnenstad deventer

16 september 2021 | 10.00 - 18.00 uur

65 sprekers | 5 ARTIESTEN | 10 podia | Food & drinks

Podium

10:00 - 10:40

-

Colinda van Dijk en Erik Kaptein

De fluitende leiders

Leiderschap van voetbalveld tot werkvloer

KNVB-scheidsrechter betaald voetbal Kevin Blom werkt samen met Colinda van Dijk en Erik Kaptein van trainings- en adviesbureau Gewoon-HR de krachtige metafoor uit van de leidinggevende als scheidsrechter op zijn eigen speelveld binnen een organisatie. Daarbij leggen ze voortdurend verrassende verbanden tussen leiderschap op het voetbalveld en het aansturen van teams. Hun conclusie is dat leidinggeven effectiever én leuker kan.

Ze gaan in op verschillende thema’s, zoals: Wat zijn de belangrijkste spelregels binnen jouw team? Hoe verander je ze? Welk spelinzicht heb je nodig om op een goede manier leiding te kunnen geven aan wat er in de organisatie gebeurt? Hoe ga je om met kritiek vanaf jouw tribune? En waar haal je de energie vandaan om door te blijven gaan, ook bij tegenslag?

Natuurlijk besteden ze ook aandacht aan het effect dat de invoering van de VAR, de videoscheidsrechter, heeft op de rol van de scheidsrechter op het veld. Oftewel, welke invloed heeft een adviseur op afstand eigenlijk op jouw leiderschap, het draagvlak voor beslissingen en jouw zelfvertrouwen als leidinggevende?

De workshop levert een aantal praktische tips op die meteen kunnen worden ingezet in het dagelijkse werk van iedere leidinggevende. Daarnaast geeft het natuurlijk ook een interessant beeld van de wereld van de scheidsrechters betaald voetbal in ons land.

Zoek de verdieping op met een online masterclass

Partners