het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

HAVENKWARTIER DEVENTER

11 JuNi 2020 | 13:00 - 22:00 uur

85 sprekers | 10 ARTIESTEN | 16 podia | Food & drinks

Podium

Loods

-

Elleke van Gelder

Sociale innovatie en politie

Kan dat samen? Gaat dat samen? Mag dat samen?

Tijdens het kennisfestival neemt Elleke van Gelder je mee in “De tien dingen die je moet weten als je bezig bent met Sociale Innovatie”. Want wat is Sociale Innovatie eigenlijk? Wat betekent het voor jou? Voor je team? Voor de gehele organisatie? Is het nodig? En hoe belangrijk is het dan? Elleke koppelt theorie aan de praktijkvoorbeelden die zij jarenlang verzameld heeft binnen de politie.

Elleke: “Men zegt weleens: ‘door schade en schande wordt men wijs’. En dat is voor een deel ook zo. Maar wijzer ben ik ook geworden door veel te lezen, door veel te praten over en met en vooral door gewoon veel te dóen. Samen te doen. Te proberen, te ervaren en vol vertrouwen nieuwe dingen aan te gaan die niet per se voor de hand liggen, maar wel de moeite waard zijn om eens uit te proberen”.

Dit heeft geleid tot tal van projecten en conceptontwikkelingen op het gebied van onder meer diversiteit en inclusie, veranderkunde, serious gaming en teamontwikkeling.

Na het afronden van haar studie Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde aan de universiteit van Nijmegen, werkte Elleke eerst een paar jaar binnen de jeugdzorg. Ruim 12 jaar geleden maakte zij de overstap naar de politie, waar zij eerst bij verschillende opsporingsafdelingen werkzaam was. Rode draad in haar werk is de continue vraag: “kan het ook anders?” Deze  vraag bracht haar uiteindelijk bij het onderwerp innovatie. De afgelopen jaren heeft Elleke zich verdiept in Sociale Innovatie en vooral in de vraag wat Sociale Innovatie voor de politie kan betekenen.

Elleke adviseert de leiding en ontwikkelt concepten. Centraal in haar werk staat het toevoegen en in werking brengen van andere en nieuwe perspectieven.

Elleke schrijft blogs en is regelmatig als spreker te zien op een podium. Kenmerkend voor haar stijl is het combineren van luchtigheid en humor met het geven van een diepere boodschap. Elleke zet aan tot kritisch en creatief denken over jezelf en over het werk. Momenteel is Elleke aan het schrijven aan haar eerste boek over Sociale Innovatie. Naar verwachting komt dit boek deze zomer uit.

 

 

Partners

Het Grootste Kennisfestival van Nederland is verplaatst naar

24 September 2020

Reeds gekochte kaarten blijven geldig