het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

HAVENKWARTIER DEVENTER

11 JuNi 2020 | 13:00 - 22:00 uur

85 sprekers | 10 ARTIESTEN | 16 podia | Food & drinks

Podium

Rederij (Powered by Management Impact)

15:00

-

16:00

Katja Staartjes

Topteams

Een niet te missen sessie. Bijzondere en indringende verhalen met Katja Staartjes vertelt bijzondere en indringende verhalen en laat daarbij adembenemende foto’s van fotograaf Menno Boermans zien.

Zet een team op een hoge berg en grote kans dat er ruzie in de tent ontstaat. Je leeft er op het scherpst van de snede en wordt genadeloos met elkaar geconfronteerd. Toch draait uiteindelijk ook bij alpinisten alles om teamwork.

Staartjes stond als eerste Nederlandse vrouw op de top van Mount Everest. Ze bereikte vaak haar doelen, maar diverse malen bereikte ze de top ook niet omdat de risico’s te groot waren. Over bergbeklimmen als ultieme metafoor voor organisaties. Achttien pijlers voor de route naar de top. In een van de indringendste verhalen uit haar nieuwe boek Topteams daalt Staartjes in Pakistan af van een ‘8.000-er’. Dikke rode donsjas aan, net als vier Spaanse klimgenoten van een andere expeditie. Haar man Henk was al eerder met de afdaling gestart en zou wat lager wachten. Henk zag een ‘rode jas’ voorbijkomen en naar beneden storten. Angst slaat om zijn hart. Later bleek het niet Katja te zijn, maar een Spanjaard. Dood, dat wel.

Katja Staartjes heeft veel van dit soort indringende en soms ook dramatische verhalen. Gevraagd naar wat de bergsport haar heeft gebracht zegt Staartjes: ‘Alles. De liefde. De zin van het leven zien. Geluk. Zelfkennis. Mijn eigen beperkingen leren kennen en hanteren.’ Die levenslessen uit haar expedities gebruikt ze voor organisatie- en teamontwikkeling. Daarbij kan ze uit eigen ervaring de vertaalslag maken naar het bedrijfsleven en publieke sector, waar ze jarenlang werkte als (interim)manager. Ze vertelt erover in haar bijdrage op Het Grootste Kennisfestival. Ze heeft de achttien pijlers voor teamwork verwerkt in thema’s als: expeditie, team, basiskamp, beklimming, top en afdaling. Want je bent er pas als je veilig terug komt. Kortom, als je de resultaten kunt bestendigen.

Partners

Het Grootste Kennisfestival van Nederland is verplaatst naar

24 September 2020

Reeds gekochte kaarten blijven geldig