het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

HAVENKWARTIER DEVENTER

11 JuNi 2020 | 13:00 - 22:00 uur

85 sprekers | 10 ARTIESTEN | 16 podia | Food & drinks

Podium

Rederij (Powered by Management Impact)

-

In gesprek over kenniswerk

Wat is kenniswerk? Hoe organiseer je het? En hoe doe je dat kenniswerk dan?

Ben je meer dan drie uur per dag met een computer bezig? Bestaat jouw werk uit informatie opsnorren, filteren en vele, kleine beslissingen nemen op basis van die informatie? Grote kans dat je met regelmaat snakt naar een gevoel van grip. Maar voordat je dergelijke zaken serieus gaat aanpakken, kan het wel eens veel verstandiger zijn om terug te gaan naar de basis. Wat is werk? Wat is kenniswerk? Hoe werkt jouw hoofd? En hoe doe je dat kenniswerk dan, en vooral hoe organiseer je dat?

Wereldwijd zijn er honderden miljoenen mensen dagelijks met van alles en nog wat bezig; ze gebruiken hun telefoon, hun computers, hun talenten en skills, om dingen op te lossen, aan te jagen of te creëren. De afgelopen veertig jaar is een groot deel van het werk kenniswerk geworden, gefaciliteerd door de immer uitdijende informatietechnologie. Het was eigenlijk de bedoeling dat we daardoor minder hard hoefden te werken, maar we hebben het drukker dan ooit. Sterker nog, werkgerelateerde stress is een van de grote hoofdpijndossiers.
En dan kunnen we het hebben over mindfulness, burnout, arbeidsproductiviteit, taakautonomie, lean, scrum, agile, en zelfsturing, maar ik denk dat we terug moeten naar de tekentafel.

In november is de documentaire Kenniswerk in première gegaan, op het Smart Humanity Event in Amsterdam. Op het Kennisfestival wordt de documentaire in delen vertoond en gaan we met elkaar in gesprek.

THEMA'S:

Partners

Het Grootste Kennisfestival van Nederland is verplaatst naar

24 September 2020

Reeds gekochte kaarten blijven geldig