het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

Oude-binnenstad deventer

16 september 2021 | 10.00 - 18.00 uur

65 sprekers | 5 ARTIESTEN | 10 podia | Food & drinks

Mpanzu Bamenga

Podium

10:00 - 10:40

-

Mpanzu Bamenga

Inclusief leiderschap

Hoe word je een inclusieve leider en hoe loop je geen talent mis op de werkvloer? Tijdens deze interactieve sessie geeft Mpanzu Bamenga een lezing met praktische handvatten, tools en do’s and dont’s van een inclusief beleid op verschillende terreinen.

De droom van Mpanzu Bamenga

Mijn droom is een rechtvaardige samenleving waarin iedereen een eerlijke kans krijgt. Een samenleving waarbij het niet uitmaakt hoe je eruitziet, welke geloofsovertuiging je hebt en wie je liefhebt om een toekomstperspectief te hebben. Toen ik jong was heb ik mijzelf de belofte gedaan om mij volledig in te zetten voor het verwezenlijken hiervan.

In 1994 ben ik samen met mijn moeder en broer uit Congo naar Nederland gevlucht. We leefden in armoede en in onzekerheid in een vreemd land waar we de taal niet spraken en de gebruiken niet kenden. Ondanks onze precaire situatie heb ik altijd geloofd in een betere toekomst en heb ik alle kansen die ik kreeg met beide handen gegrepen. Dit heeft mij gemaakt tot wie ik vandaag ben: een pleitbezorger van fundamentele waarden en mensenrechten.

Mijn idealen zet ik om in concrete acties en resultaten. Zo werd mijn initiatiefvoorstel voor een alomvattend antidiscriminatiebeleid succesvol aangenomen door de gemeenteraad van Eindhoven. Mede hierdoor en vanwege mijn inspanningen voor ‘Bed, Bad, Brood en Begeleiding voor vluchtelingen’, werd ik dit jaar verkozen als Eindhovens politiek talent van het jaar. Ook als jurist en als activist zet ik mij dagelijks in voor een inclusieve samenleving waar iedereen kansen krijgt alles uit het leven te halen. Zo breng ik met het Dutch Inclusion Leaders Network jonge leiders over de hele wereld bijeen om dit ideaal te realiseren.

In het parlement zal ik strijden voor kansengelijkheid, medemenselijkheid en internationale bewustwording. Ik draag de visie van D66 op een bevlogen, daadkrachtige en heldere wijze uit en doe dat met uw steun vol toewijding als lid van de Tweede Kamer.

THEMA'S: |

Zoek de verdieping op met een online masterclass

Partners