het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

HAVENKWARTIER DEVENTER

11 JuNi 2020 | 13:00 - 22:00 uur

85 sprekers | 10 ARTIESTEN | 16 podia | Food & drinks

Podium

Buitenpodium

-

Rijnland Business Canvas

Hoe je ‘de hark voorbij’ komt

Het Business Model Canvas van de Zwitserse auteur Aleander Osterwalder en anderen is een bekend model voor strategisch management en lean startups om een nieuw bedrijfsmodel te creëren of een bestaande in kaart te brengen. Jaap Peters en Harold Janssen ontwikkelden het Rijnland-Business-Canvas als een praktisch hulpmiddel om een organisatie vorm te geven volgens het Rijnlandse denken en doen. ‘De hark voorbij’ zoals ze het zelf noemen, doelend op de gangbare hark van het organigram.

Teams, ondersteunende diensten, begeleiders en ‘leiding gevenden’ vormen een kampvuurtje rond het Rijnland-Business Canvas. Samen stemmen zij af in bijvoorbeeld een World Café sessie wie nu precies wat doet. Wat is onze Collectieve Ambitie (Bedoeling/Missie/Why), waar gaan we gezamenlijk voor staan? Als we zelf sturen, wat sturen we dan precies en wat wordt er wel en niet ondersteund? Hebben we het juiste dashboard voor onze neus om te kunnen sturen, of moet de ICT nog wat aanpassingen doen?

Kortom: als je samenwerkt moet je van elkaar op aan kunnen zonder al te veel gedoe. Past het niet volgens de regeltjes, dan doe je het maar volgens de bedoeling. Een beetje intelligente ongehoorzaamheid in het belang van de klant moet kunnen! We gaan ermee oefenen op het Rijnlandplein.

Partners

Het Grootste Kennisfestival van Nederland is verplaatst naar

24 September 2020

Reeds gekochte kaarten blijven geldig