het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

HAVENKWARTIER DEVENTER

11 JuNi 2020 | 13:00 - 22:00 uur

85 sprekers | 10 ARTIESTEN | 16 podia | Food & drinks

Podium

Het Theater (powered by Morgens)

16:00

-

16:40

Serious gaming met Polykratos

Samen aan de macht!

Wie slaakt nog meer een zuchte bij ellenlange gesprekken over verandering, die vaak verzanden in abstracte taal en moedeloosheid? Wij in ieder geval wel. We hebben nagedacht over hoe we het dán kunnen doen. In ieder geval door gewoon te ervaren. We hebben daarom een gloednieuwe serious game bedacht: “Polykratos: samen aan de macht”

Polykratos is een bordspel dat symbool staat voor de ‘Gemeente van Morgen’, zoals wij die hebben beschreven in ons gelijknamige onderzoek. In het spel worden vragen en wensen door inwoners ingebracht bij de verschillende loketten van een gemeentelijke organisatie. Deelnemers ervaren door te spelen wat abstracte begrippen als ‘integraal werken’ en ‘ontschotting’ nou écht betekenen in de dagelijkse werkelijkheid van een gemeente.

Het spel heeft dus aandacht voor de serieuze opgaves van een gemeente, maar bevat daarnaast ook een goede dosis humor. Ons motto is niet voor niks dat veranderen vooral leuk moet zijn. Speel dus met ons mee en ervaar de wereld van Polykratos: de Gemeente van Morgen!

Partners

Het Grootste Kennisfestival van Nederland is verplaatst naar

24 September 2020

Reeds gekochte kaarten blijven geldig