het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

HAVENKWARTIER DEVENTER

11 JuNi 2020 | 13:00 - 22:00 uur

85 sprekers | 10 ARTIESTEN | 16 podia | Food & drinks

Podium

Theaterwagen Bende van hoe - powered bij Expertboek

-

Véronique Willems

Professionals aan het stuur

De druk op de professional vandaag de dag is groot. Klanten hebben hoge verwachtingen en zijn mondig. Organisaties varen qua kosten scherp aan de wind en verwachten een stapje extra. Professionals raken soms verstrikt in allerlei regels, procedures, verslagen en rapporten.

Professionals kunnen niet altijd meer doen waarin ze goed zijn en waarvoor ze ooit voor hun vak gekozen hebben, namelijk werken met cliënten, studenten, klanten.

Herken jij je hierin, als bestuurder of als leidinggevende? Of werk je in een team waarbij jullie meer uit de samenwerking willen halen en zoekend zijn in de manier waarop? Kom dan naar deze sessie.

Véronique neemt je mee in 10 concrete pijlers die je als een soort van fundament onder ‘zelfsturing’ kunt zien. Oftewel, voorwaarden om op een “andere” manier te werken vanuit meer gelijkwaardigheid en vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid. Pijlers die je stuk voor stuk op orde moet hebben, anders is de verandering gedoemd om te mislukken. Professionals die samen het stuur nemen, stap jij in?

Drs. Véronique Willems is Opleidingskundige. Samen met Chris Peek heeft zij het boek “Professionals aan het stuur, samen bouwen aan meer zelfsturing in je organisatie” geschreven. Ze spreekt en schrijft over organisaties en teams in transitie. Ze begeleidt teams, leidinggevenden en individuele professionals bij het nemen van eigenaarschap. Of soms bij het geven van ruimte zodat de ander daadwerkelijk ruimte kan pakken. Met de uitspraak “Practice what you preach” creëert zij een dialoog waarbij zij zelf veel voorbeelden geeft uit haar eigen praktijk.

Partners

Het Grootste Kennisfestival van Nederland is verplaatst naar

24 September 2020

Reeds gekochte kaarten blijven geldig