het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

Oude-binnenstad deventer

16 september 2021 | 10.00 - 18.00 uur

65 sprekers | 5 ARTIESTEN | 10 podia | Food & drinks

Podium

Capaciteit: 200 pers.

15:50 - 16:30

15:50

-

16:30

Boukje Keijzer

De regels en de rek

Regels. Veel mensen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. We hebben steeds complexere systemen opgetuigd voor het maken en bewaken van regels, die steeds minder ruimte bieden voor de noodzakelijke rek. De balans tussen regels en rek is zoek.

Boukje Keijzer presenteert tijdens het kennisfestival het boek dat ze schreef voor professionals die door de vele regels niet meer toekomen aan hun ‘echte’ werk. Die de vrijheid missen om maatwerk te leveren en menselijkheid te tonen als de situatie daarom vraagt. Actueler dan ooit nu we de brokstukken bijeenrapen van de toeslagenaffaire en mensen te hoop lopen tegen coronaregels. Stap voor stap weet ze te ontrafelen van welke regels we last hebben en te laten zien hoe je de rek in de regels vindt, zonder het houvast dat ze bieden los te hoeven laten. Want tussen de regels is er veel meer ruimte dan je denkt.

Boukje Keijzer is al ruim 20 jaar actief in de publieke sector. Sinds 2010 is ze directeur van 7Zebra’s, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. Inmiddels is Boukje is een veelgevraagd spreker over regels en rek (zie www.deregelsenderek.nl). Van oorsprong is Boukje communicatiewetenschapper en (gepromoveerd) sociaal psycholoog.

www.deregelsenderek.nl

Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door de mooie samenwerking met BOOM uitgevers.

Zoek de verdieping op met een online masterclass

Partners