het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

Oude-binnenstad deventer

16 september 2021 | 10.00 - 18.00 uur

65 sprekers | 5 ARTIESTEN | 10 podia | Food & drinks

Podium

Capaciteit: 50 pers.

15:50 - 16:30

15:50

-

16:30

Gijs van Hout

Autonoom leren

Leren vanuit nieuwsgierigheid en plezier. Zonder toetsen, rooster en docenten, en gedreven door eigen vragen, challenges en een sterke relatie met een coach en met de groep. In 2014 ging Agora Roermond van start met deze radicale vorm van gepersonaliseerd leren voor leerlingen van alle niveaus (vmbo, havo, vwo) bij elkaar. Met succes. Inmiddels zijn er veertien scholen (waarvan twee in België) die werken vanuit deze visie, die ze samen uitdragen als vereniging Agora Onderwijs.

In 2018 begon MC Agora als startup binnen het Montessori College Nijmegen & Groesbeek. Het kleine eilandje binnen de school groeide uit tot een volwaardige afdeling met ieder jaar meer aanmeldingen.

Gijs van Hout houdt van het onderwijs en van het ontwikkelen ervan. Hij is schoolopleider op het Montessori College te Nijmegen en inmiddels ook Agora-coach. ‘Ik geloof echt dat het Agora-onderwijs het antwoord is op vele onderwijsproblemen. En discussies over ‘achterstanden’, ‘onderpresteren’ en ‘niveaubepalingen’ kunnen hiermee verleden tijd worden.’

 

“Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf” Galileo Galilei

Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door de mooie samenwerking met Slow Management Magazine.

Zoek de verdieping op met een online masterclass

Partners