het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

16 juni 2022

13.00 - 21.00 uur

Deventer

75 sprekers | 5 ARTIESTEN | 12 podia | Food & drinks

Podium:

17:00

-

17:40

Daan Dohmen en Richard Bergmans

Leer radicaal anders werken met Green On

Na het horen van het verhaal van Daan Dohmen en Richard Bergmans hou je op met vergaderen, ontsla je de directie, vraag je nooit meer om goedkeuring, is aandacht voor het thuisfront een arbeidsvoorwaarde en neem je verplicht een betaalde dag vrij.

15 maart 2020 om 05:47u. Nabij Mazar-i-Sharif, Afghanistan maakt Richard zich klaar voor een capture or kill missie ver achter vijandelijke linies. In Amsterdam wordt de laatste hand gelegd aan de Corona Check app, die zes weken later cruciaal blijkt voor bijna 200.000 mensen tijdens de Corona paniek. Wat hebben deze situaties met elkaar te maken? Ze zijn beide Green On. Special Forces leveren door Green on bovenmenselijke prestaties. En het bedrijf van dr. Joris Janssen en prof. dr. ir. Daan Dohmen is door Green On het snelst groeiende healthtech bedrijf van Nederland, met een verplichte vrije werkdag voor iedereen. Met Green On leer je de kracht van mensen weer boven processen te stellen. In deze bijdrage delen Daan Dohmen en Richard Bergmans het geheim achter hun succes aan de hand van de vijf principes van Green On. Ook geven ze concrete tips om morgen zelf te starten. Of het nou gaat om jezelf, je team, of je organisatie: met Green On ga je radicaal anders werken waardoor succes en een betere integratie tussen werk en thuisfront voor iedereen dagelijkse realiteit worden.

Prof. dr. ir. Daan Dohmen, promoveerde cum laude op e-health aan de faculteit gedragswetenschappen van de Universiteit Twente. Aansluitend startte hij zijn eerste bedrijf FocusCura, waarmee hij acht keer op rij de FD Gazelle voor snelst groeiende bedrijf en Most Innovative Company of the Netherlands werd en dat hij in 2020 verkocht. Daarna volgde Luscii. Sinds 1 oktober is hij bijzonder hoogleraar Digitale transformatie in de zorg aan de Open Universiteit. Daarnaast is hij adviseur van het Kabinet.

Richard Bergmans droom lag altijd bij het leger. Samen doelen halen die vooraf onmogelijk leken. Het teambelang boven je eigen belang. Dit principe vormde de rode draad in zijn carrière als operator en commando instructeur. Met tientallen operaties waaronder enkele operationele HAHO parachute sprongen in het diepste geheim, weet hij als geen ander hoe je alleen als team kan excelleren als je blind op elkaar kunt vertrouwen en focus weet te bewaren. Als instructeur is hij bedreven in de (trainings) principes die binnen de Special Forces worden gebruikt. Vanuit zijn organisatie Threefront faciliteert hij succesvolle Green on implementatietrajecten voor bedrijven.

Partners