het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

16 juni 2022

13.00 - 21.00 uur

Deventer

75 sprekers | 5 ARTIESTEN | 12 podia | Food & drinks

Podium:

13:00

-

13:40

Jim Stolze

Wie controleert de AI?

Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Organisaties zijn datarich, maar ‘information poor’. De uitdaging is om waarde te destilleren uit de data en het toverwoord is dan AI. Hoe pak je dat aan… en wat is de rol van de controller?
Aan de hand van interessante tracks en boeiende cases neemt Jim je mee in de wereld van Artificial Intelligence.
Jim Stolze is het bekendste als tech-ondernemer. Met zijn bedrijf Aigency bouwt hij AI-systemen voor onder meer Heineken, Talpa en het ministerie VWS. Daarnaast is hij spreker en leerde hij de kunst van het spreken in het openbaar tijdens zijn jarenlange samenwerking met TED.com. Zijn lezingen gaan onder meer over AI (kunstmatige intelligentie) en over hoe organisaties innovatiever kunnen worden. Jim Stolze weet als geen ander het belang van datagedreven werken te benadrukken zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.
In 2019 kwam zijn boek: ‘Algoritmisering, wen er maar aan!‘ uit, dat meer dan een jaar in de managementboek top 10 prijkte. Jim realiseerde zich al vroeg hoe groot de impact van AI gaat worden. Hij nam daarom het initiatief voor De Nationale AI cursus, een gratis cursus voor alle Nederlanders over de werking en basisprincipes van AI, waarmee inmiddels meer dan 300.000 mensen zijn bereikt.

Partners