het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

16 juni 2022

13.00 - 21.00 uur

Deventer

75 sprekers | 5 ARTIESTEN | 12 podia | Food & drinks

Podium:

14:00

-

14:40

Ruus Dijksterhuis, Martin Kniest, Saskia Clahsen-Polman

Zutphens Ontwikkel Netwerk

In Zutphen zijn we de afgelopen maanden bezig geweest met het opzetten van een sociaal ontwikkelbedrijf met een netwerk van betrokken partijen. Denk hierbij aan zorgaanbieders, scholen, werkgevers het werkbedrijf van de gemeente en de gemeente zelf. Een sociaal ontwikkelbedrijf voor tientallen kwetsbare Zutphenaren die hun beschutte werkplek dreigden kwijt te raken. Inwoners die moeilijker aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt, krijgen hier de kans weer mee te doen. ,,Als ik bezig ben, dan ontwikkel ik me.’

We werken samen om passende werkplekken te vinden waar vaardigheden worden benut, talenten worden ontdekt waardoor iedereen mee doet. Dat willen we snel en slagvaardig doen vanuit het principe dat iedereen bijdraagt op basis van gelijkwaardigheid.

Het belang van de inwoner, onze collega, staat voorop! We zetten onze individuele organisatiebelangen ten dienste van de samenleving en om zo een unieke meerwaarde te creëren.

In deze workshop willen we laten zien hoe we dat aangepakt hebben, wat we in dit proces tegenkwamen. Wat goed ging en wat lastig bleek te zijn en wat we daarvan hebben geleerd. En natuurlijk wat de eerste resultaten zijn. Want het is een prachtige casus om te delen.

Biografie

Er zijn verschillende partijen betrokken die we graag in gezamenlijkheid over hun rol en bijdrage willen laten vertellen:

  • Martin Kniest, bekend van ‘de Wasstraat’, oprichter Matz Social, ondernemer
  • Saskia Clahsen-Polman, manager dagbesteding bij GGNet
  • Ruus Dijksterhuis, opgavemanager Participatie bij de gemeente Zutphen

Daarnaast willen we kijken of we ook inwoners en collega’s een rol op het podium kunnen geven. Wij kunnen zelf over onze successen praten, maar liever nog willen we die verhalen vanuit de doelgroep zelf laten vertellen!

Partners