het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

16 juni 2022

13.00 - 21.00 uur

Deventer

75 sprekers | 5 ARTIESTEN | 12 podia | Food & drinks

Podium:

15:00

-

15:40

Victor van Tol

Het eerlijke verhaal achter 10 jaar SnappCar

n 2011 lanceerde Victor van Tol samen met 2 anderen SnappCar: de eerste Airbnb voor auto’s in Nederland. Met SnappCar wil Victor autobezit en -gebruik op zijn kop zetten, door je eigen auto te delen met anderen. Nu, 10 jaar later, heeft SnappCar 1 miljoen leden in 3 landen en is het een van Nederlands meest succesvolle start-ups.

In ‘SnappStory’ neemt Victor je mee op zijn reis als ondernemer en als mens. Van een idee in de kroeg, crowdfunding, rechtszaken, gezondheidsproblemen, herstel en reorganisaties, tot een decennium later een nieuw begin. Met alle hoogte- en dieptepunten, zowel zakelijk als privé. Want hoe eenvoudig het allemaal soms lijkt, de praktijk is weerbarstiger.
In zijn sessie geeft Victor van Tol je een uniek kijkje achter de schermen van SnappCar.

Victor van Tol is co-founder van SnappCar. Na managementfuncties in de IT- en reisbranche lanceerde hij diverse innovatieve IT-ondernemingen waaronder Teezir en Silvergroup IT. Eind 2011 startte Victor, samen met Pascal Ontijd en Jorg Kop, SnappCar. Een online platform waar je als particulier veilig en makkelijk je auto met iemand anders kunt delen: AirBnb voor auto’s dus.
In 2021 is SnappCar met ruim 1 miljoen deelnemers en 100.000 auto’s in Nederland, Duitsland en Zweden, koploper in de Nederlandse deeleconomie en het grootste onafhankelijke Europese car-sharing platform. SnappCar was in de beginjaren winnaar van vele prijzen waaronder New Venture, de Accenture Innovation Award en Sprout Challenger. De uitrol van de internationale strategie en zijn ultieme focus op het doel, maken Victor tot een van de meest gedreven ondernemers van Nederland.
Victor is een disruptive entrepreneur. Hij onderneemt om een verschil te maken. Meer deelauto’s betekent minder auto’s op de weg, minder CO2 uitstoot en bovendien meer sociale cohesie in wijken en buurten. SnappCar is dan ook een van de eerste Nederlandse social enterprises die de gerenommeerde B Corp certificering binnenhaalde. Victor heeft daarnaast met Snappcar op succesvolle wijze een aantal internationale investeringsrondes gedaan.
In 2020 droeg Victor zijn CEO positie van Snappcar over. Sindsdien werkt hij, naast Snappcar, aan andere duurzame bedrijven zoals Seedfair, een marktplaats voor groentezaden en EV Charging, een bedrijf dat elektrische laadpalen plaatst bij boutique hotels.
In 2021 kwam het nieuwe boek van Victor, Snappstory, uit. Een boek waarin Victor zijn levens-en ondernemerslessen deelt.

Partners