het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

16 juni 2022

13.00 - 21.00 uur

Deventer

75 sprekers | 5 ARTIESTEN | 12 podia | Food & drinks

Podium:

15:00

-

15:40

Zoë Papaikonomou

De Inclusiemarathon

Stel je wilt een marathon gaan lopen. Zou je je dan aanmelden voor de Marathon van Rotterdam en vrolijk aan de start verschijnen, zonder intensieve training van lijf en geest? Nee. Je gaat als onervaren loper eerst uitzoeken wat het precies inhoudt om een marathon te lopen en welke training je daarvoor nodig hebt. Trainen voor een marathon vraagt om zelfreflectie, balans, flexibiliteit en een realistische opbouw. En vooral om: uithoudingsvermogen.

In haar sessie neemt Zoë Papaikonomou je mee in de Inclusiemarathon. Het is de titel van haar nieuwe boek dat ze schreef met Kauthar Bouchallikt en waarvoor zij samen 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers interviewden. De inclusiemarathon is in april gekroond tot managementboek van het jaar.

Haar sessie is een praktische, ongemakkelijke sprint door de wereld van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze zal zich focussen op macht en gelijkwaardigheid binnen leiderschap.

Biografie

Zoë Papaikonomou is schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente. Haar werk richt zich op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze onderzoekt daarbinnen vooral de werking van macht. Zoë is auteur van twee boeken: ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ (2018) en De inclusiemarathon (2021).

Partners