Danae Bodewes

Schaamteloos nieuwsgierig

13:00 - 13:40 | Machinekamer

Waar zouden organisaties en de wetenschap staan zonder nieuwsgierigheid? Hoe ga je om met de uitdagingen van vandaag en bereid je jezelf en je medewerkers voor op de uitdagingen die komen? En wat voor nut hebben samenwerken en innoveren wanneer niemand openstaat voor nieuwe informatie en ervaringen?

Nieuwsgierigheid helpt je omgaan met onzekerheid en open te staan voor nieuwe inzichten, veranderingen en innovaties. Het is bovendien een krachtige basishouding voor gemotiveerd en zelfgestuurd leren en ontwikkelen.

Nieuwsgierigheid is overal maar hoeveel weet jij over dit natuurlijke mechanisme dat ongemerkt jouw keuzes stuurt en jouw leven vormgeeft?  Steeds meer bedrijven zien de nieuwsgierigheid van hun werknemers als een competitief voordeel. Ondanks deze positieve aandacht is het nog niet vanzelfsprekend dat professionals ruimte krijgen en ervaren om hun nieuwsgierigheid te volgen.

Het is Danae’s missie om (aankomende) professionals te helpen schaamteloos hun nieuwsgierige zelf te kunnen zijn. Ze vertaalt theorie en praktijkkennis over het fascinerende onderwerp nieuwsgierigheid naar praktische tools en prikkelende vragen waardoor je dit mechanisme leert benutten voor meer bevlogenheid en zelfleiderschap in de meest uitdagende en saaie situaties.

Biografie

Danae Bodewes houdt van jongs af aan van nieuwsgierige mensen. Ze nam zich op zevenjarige leeftijd voor om veel verschillende beroepen te beoefenen en in het buitenland te wonen en werken. Ze woonde in Noorwegen en Mozambique en had vele verschillende banen in het onderwijs ( wo, hbo en mbo); daar waar de nieuwsgierige toekomstbouwers van morgen worden opgeleid.

Als onderzoeker en onderwijsontwikkelaar is ze altijd op zoek naar manieren om studenten en professionals kansen te helpen zien en benutten om zichzelf te motiveren, ontwikkelen en waarde te creëren voor henzelf en anderen. Haar onderzoeken naar ondernemendheid en nieuwsgierigheid resulteerden in het boek: ‘Schaamteloos nieuwsgierig’.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op