Het 8ste Werk

Kom leren hoe je met passie en een lange adem iets wat nog niet bestond het levenslicht laat zien!

15:00 - 15:40 | Chill Out

Het 8ste Werk is een oase om te zijn, te ontmoeten, te werken en te wonen. Het is een plek waar we elkaar als samenleving kunnen ontmoeten en versterken, waar iedereen kan komen en iedereen kan bijdragen. We werken volgens de ‘noaberschap’ principes. Bij ons kunnen mensen tot rust komen en worden zij gezien en gerespecteerd om wie ze zijn. Ieder mens kan hieraan bijdragen.
Door preventie hopen we te voorkomen dat inzet van dure zorg noodzakelijk wordt. Het 8ste Werk werkt niet met zorgindicaties, daardoor worden wij niet beperkt door allerlei bureaucratie en kunnen iedereen vrij ontvangen. Dit doen we door ruimte, tijd en een veilige omgeving te bieden aan mensen die dat (tijdens deze periode van hun leven) nodig hebben. Doel is dat mensen zich (weer) gezien voelen en zelfstandig verder kunnen leven. Mensen mogen gebruik maken van alle faciliteiten op het erf en het netwerk dat Het 8ste Werk biedt.
Het 8ste Werk focust op duurzaam leven door onze manier van bouwen, waterbesparing en energieoplossingen. Ook voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden willen wij toegankelijk zijn.
Ook de ontmoeting tussen burger en natuur, stad en platteland is belangrijk voor Het 8ste Werk. Let op: activiteiten komen tot stand vanuit spontane vraag en invulling door Kampenaren. Wij werken vraaggestuurd, een groep Kampenaren moet daarom eigenaar zijn van de activiteit. Het 8ste Werk biedt nadrukkelijk geen dagbesteding en werkt niet met indicaties of vergoedingen.

In het samenleven willen we terug naar het ‘noaberschap’. Daarin zijn een aantal aspecten erg belangrijk:
Inclusief leven
Ieder mens doet ertoe. Iedereen kan ontvangen en delen.
Leven vanuit rust
Tijd nemen/hebben voor de ander present zijn.
Duurzaamheid
Dicht bij de natuur, energieverbruik, voedselketen, circulair.
Genoeg is genoeg
Welzijn i.p.v. ‘groei’, terugdringen van de footprint.
Het erf willen we letterlijk delen met en openstellen voor anderen. Door deze visie zichtbaar te leven hopen we dat deze manier van samenleven andere mensen inspireert. We zullen ons werk en de resultaten daarvan dan ook actief delen met de mensen om ons heen.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op