IJsselheem

Thuis’ tot aan je dood!...

18:00 - 18:40 | Chill Out

Thuis’ tot aan je dood!… Hoe ontwikkel je in co-creatie met (toekomstige) bewoners, hun kinderen, (zorg-)professionals en de gemeente een heel nieuw zorgconcept. De directie van zorgverlener IJsselheem komt delen waarom zij voor co-creatie hebben gekozen, en wat hun inzichten zijn na een jaar in de praktijk…

Een van de partners van Studio Vers Bestuur is sinds kort IJsselheem. IJsselheem is een vooruitstrevende organisatie gericht op ouderenzorg. Met bijna 3.000 medewerkers werkt IJsselheem in de regio’s Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Heerde en Hattem.

De zorg. Een sector die net als vele sectoren wel wat bestuurlijke vernieuwing kan gebruiken. IJsselheem heeft het lef zich kwetsbaar op te stellen. IJsselheem durft te zeggen wij willen het anders doen en weten niet hoe. De vraag vanuit IJsselheem is eigenlijk heel concreet: Op 1 januari 2024 gaat de deur open voor 44 nieuwe bewoners. Bewoners met een intensieve zorgvraag die graag zelfstandig hun eigen leven willen leiden.  

IJsselheem heeft hiervoor een nieuw concept ontwikkeld. Het pand aan het Engelenbergplantsoen 5 in Kampen is hiervoor aangekocht. In deze oude HBS wil IJsselheem het gevoel van ‘thuis’ maximaal laten zijn. Thuis, met ruimte voor eigen spullen, persoonlijke herinneringen en gewoonten. Omdat dat zo persoonlijk is, wordt er ruimte geboden aan bewoners en hun familie om hun ‘thuis’ vorm te geven. Dit gaat IJsselheem doen door in te zetten op participatie en co-creatie, binnen een aantal kaders die er al zijn en/of die we belangrijk vinden. 

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op