Boukje Keijzer en José Boom

De Ontregelbus

ProgrammaBlokkenschema

Word je helemaal gek van de bureaucratie, waardoor je geen tijd meer overhoudt voor je echte werk? Ervaar jij onvoldoende ruimte voor de menselijke maat èn voor je eigen professionele autonomie? Wil je ontsnappen uit het regelwoud? Stap dan in de enige echte Ontregelbus!

De stoere, opvallende bus is de plek bij uitstek waar je terechtkunt met je registratiefrustratie, proceduremoeheid of rekzucht. Neem gedurende de dag plaats in de bus en leg je knelpunt aan ons voor. We leren je balanceren tussen regels en rek, tussen houvast en ruimte. En we helpen je om je eigen regels te ontrafelen, ontregelen en ontknopen. Zodat je met frisse moed en concrete handvatten de bus weer uitstapt. Want ontregelen dat kun je zèlf!

Biografie

Boukje Keijzer is een ruimte schepper. Al ruim 20 jaar weet ze als creatieve bruggenbouwer en procesontwerper en – begeleider mensen in beweging te krijgen. Sinds 2010 ook als directeur van 7Zebra’s, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving.
Ze ontwikkelde een methodiek om meer mogelijk maken door de rek in de regels te vinden. Inmiddels is Boukje een veelgevraagd spreker over dit onderwerp en heeft ze vele organisaties geholpen bij het vinden van ruimte in de regels. Onder meer door in opdracht van VWS met de [Ont]Regelbus zorginstellingen te helpen bij het aanpakken van de regeldruk in de zorg. Inmiddels rijdt ze met haar eigen Ontregelbus door Nederland. Van oorsprong is Boukje communicatiewetenschapper en (gepromoveerd) sociaal psycholoog.

José Boom maakt systemen en patronen inzichtelijk, met en voor mensen.Helder nadenken over hoe het anders kan, Van strategie tot concrete uitwerking. Vanuit 7Zebra’s werkt zij aan opgaven waarmee de samenleving echt vooruit kan. José is opgeleid als verpleegkundige, gezondheidswetenschapper, epidemioloog en veranderkundige. Met 20 jaar ervaring als programmamanager, adviseur en begeleider van creatieve workshops laveert ze soepel tussen politiek, bestuurlijke context en uitvoeringsvragen.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op