Meer dan alleen ons eigen kennisfestival

Over ons

In de afgelopen jaren organiseerden we meer dan 40 Kennisfestivals. Natuurlijk ons eigen Kennisfestival maar ook heel veel festivals voor anderen. Voor hun medewerkers, relaties of opdrachtgevers. Online, offline of hybride. En dan we hebben natuurlijk ons aanbod van meer dan 42 online masterclasses van elk zo’n 2 uur over (persoonlijk)leiderschap en organisatie- en teamontwikkeling.

De gemene delers bij alle activiteiten van Het Grootste Kennisfestival zijn energiek, creatief, verrassend en maatwerk en altijd een duidelijke inhoudelijke component. Samen met klanten iets moois creëren, daar gaat het ons om.

Dit is wat we van hen terugkrijgen: wat een plezier om met hen samen te werken, veel inhoudelijke kennis, geen omkijken na, als ze iets zeggen dan regelen ze het ook, goed en snel, super flexibel. Ook in stresssituaties altijd rustig en als er iets mis gaat dan lossen ze het gewoon op.

Dat doen we met een vast kernteam van specialisten. En daarnaast hebben we natuurlijk een heel netwerk aan toppers die we inzetten op bijvoorbeeld de festivals zelf.

 • Kornelis Wetsema

  oprichter en manus van alles
  Kornelis heeft een marketing- en communicatie achtergrond. Dat gebruikt hij nog vaak en graag om zalen vol te krijgen.
 • Rudie Jansman

  oprichter en manus van alles
  Rudie heeft een achtergrond in organisatie-ontwikkeling en innovatie. Nog steeds is hij continu op zoek naar de laatste kennis op dat vlak. Met een creatieve inslag lost hij alles op.
 • Sander van der Veer

  Webdeveloper
  Onze ICT man. Maar met alleen deze omschrijving doen we hem tekort. Veel technische kennis maar vooral ook goed in de vertaalslag naar praktische oplossingen die werken.
 • Melanie Hofstede

  Backoffice
  Melanie runt onze backoffice en is vraagbaak voor klanten, deelnemers en sprekers
 • Dennis van Oenen

  Vormgever
  Doet al onze vormgeving. Want het moet er natuurlijk heel gaaf uitzien.
 • Leo Groote Schaarsberg

  Audiovisueel
  Techniek speelt natuurlijk een belangrijke rol. Leo en Rene regelen alle techniek tijdens de festivals. Van audio en beeld tot en met opnames en streaming.
 • Rene Groote Schaarsberg

  Audiovisueel
  Techniek speelt natuurlijk een belangrijke rol. Leo en Rene regelen alle techniek tijdens de festivals. Van audio en beeld tot en met opnames en streaming.
 • Hans Lenderink

  Ondersteuning
  Helpt ons altijd met van alles rondom festivals en runt ons sprekersbureau.
 • Eric Edens

  Veranderaar
  Eric is veranderaar en werkt voor publieke organisaties. Hij faciliteert het landelijk netwerk voor organisatieadviseurs en is -samen met Jannet Koster- mede organisator voor Het Grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland.
 • Jannet Koster

En onze flexibele schil van hulp die we inschakelen op de festivals zelf: Alfons, Hans, Daan, Sofie, Abe, Cas, Raoul, Marcel, Pien en vele anderen…

HOE IS HET BEGONNEN?

Vanuit onze eigen expertises (marketing & communicatie en organisatieontwikkeling & innovatief organiseren) werkten wij (Kornelis en Rudie) al langer samen. Het organiseren van de eerste kennisevents begon ooit naar aanleiding van ons boek RAAK! Met concrete handvatten voor overheidscommunicatie. We ontwikkelden een model, omdat we merkten dat er vaak standaard middelen werden ingezet in situaties waar andere oplossingen beter zouden zijn. Dachten wij.

Daarna volgde het begin van het social media tijdperk. Stonden we in theaterzalen uit te leggen hoe Twitter en LinkedIn werkt. Dat mondde uit in een samenwerking met Academy Noord. Een concept waarbij een deelnemer een ‘seat’ afnam. Dat heette zo om een verwijzing te maken naar business seats bij bijvoorbeeld een voetbalclub. Daarmee gaven we aan dat je een plek hebt. En wie die plek inneemt maakte dan niet uit. Dat kon jezelf zijn, maar de andere keer ook een collega of een relatie.

Wij startten toen met Academy Oost. De inhoud van de sessies werd verzorgd door partners. Zo hadden we meer dan 10 bijeenkomsten over online marketing en later ook over andere thema’s. Succesvol ondernemen, werkgeluk, het anders doen…. Elke keer met een groot congres als afsluiting. Heel wat bijeenkomsten en congressen dus. Die we in de loop van een paar jaar organiseerden. We dachten al wel een stiekem. Zouden we al die sessies niet kunnen samenvoegen op 1 dag? Met mensen uit verschillende sectoren dwars door elkaar. Een deel je ‘eigen programma’, maar ook welkom bij heel iets anders. Andere mensen ontmoeten. Nieuwe dingen horen.

En toen… toen kwam Lowlands 2014. We stonden bij een bandje, First Aid Kit, met 2 vrienden. En wat schertste onze verbazing? Zij liepen weg. Voor een lezing. Ja zeg. Lezingen is ons werk. Op Lowlands kijken we bandjes…maar als lezingen kunnen op een muziekfestival. Kunnen we het dan ook omdraaien? Een festival met lezingen, aangevuld met muziek. Ja dat leek ons wat. De rest is eigenlijk geschiedenis. In juni 2016 was het zover. Ons eerste ‘Het Grootste Kennisfestival van Nederland’ was een feit. En daarna liep het allemaal een beetje uit de hand 😊.

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op