14:00 - 14:40 | Rederij

Robin Sharp komt uit de HR wereld en is nu een People First Advisor die focust op het krijgen en houden van gelukkige werknemers en hoe de nieuwste technologie daartoe ingezet kan worden. Robin neemt het publiek mee in het People First Pilot Project waarbij meer dan 2000 medewerkers een chip in hun hoofd hebben laten inplanten om zo, op maat, zo goed mogelijk geholpen te worden om gelukkig te zijn. Dit project illustreert ze via prachtige animaties. Robin houdt een lezing over haar project en gaat daarna het gesprek met het publiek aan.

We hebben wereldwijd een groot probleem. Werkstress is arbeidsrisico nummer 1. We vallen massaal om en uit. 85% van de mensen wereldwijd voelt geen binding met haar/zijn/hen werk of bedrijf. En dat terwijl HR-managers alles uit de kast trekken om hun werknemers gelukkig te maken. We doen zelf ook ons uiterste best: om efficiënt te werken, om onze tijd en aandacht goed te verdelen tussen werk en privé, om te presteren, om echt iets bij te dragen. Want hoe zet je de mens nu werkelijk centraal en zorgen we gezamenlijk voor een toekomst van inclusief, holistisch ondernemen? Robin kijkt op basis van uitgebreid onderzoek naar de toekomst van werk. Welke methodes worden op dit moment gebruikt of uitgeprobeerd? Wat werkt daarvan wel en niet? Hoe kunnen we verregaande technologische mogelijkheden inzetten om steeds meer maatwerk te leveren en werknemers in hun kracht te zetten? En hoe ver zijn we eigenlijk bereid te gaan voor winstoptimalisatie?

Twee jaar lang heeft Robin onderzoek gedaan: ze dook in wetenschappelijk onderzoek over (de toekomst van) werk, volgden de trends in HR en zijn langs geweest bij verschillende organisaties en bedrijven over de hele wereld, waar ze spraken met HR-managers, Chief Happiness Officers, AI-experts en Vitality coaches.  Waarom werkt werk nu vaak niet? Hoe krijgen we de burn-out, verzuim en turnover flink en structureel naar beneden? Hoe creëren we zinvol werk voor iedereen?

Biografie

Isil studeerde in 2008 af aan ArtEZ toneelschool in Arnhem. Sindsdien werkt zij als actrice, theatermaker, regisseur, regieassistent en producent mee aan verschillende theatervoorstellingen bij onder andere Mighty Society, Theatergroep 42, Toneelgroep Oostpool, de Veenfabriek, het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden. Als theatermaker en docent maakt en regisseert zij haar eigen theatervoorstellingen die altijd gaan over de falende mens en waarin ze haar acteurs altijd in het hier en nu laat spelen. De producties spelen zowel in Nederland als het buitenland. Bij Nieuwe Helden werkt ze als projectleider, regisseur en actrice in verschillende projecten (bijvoorbeeld SAM, OchArme).

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op