Het GROHW-concept

Learnings van het innovatieve, lokale groene waterstofnetwerk

Na ruim 3 jaar van ontwerpen en technisch ontwikkelen van het GROHW-concept is het consortium van regionale bedrijven en kennisinstellingen erin geslaagd, een daadwerkelijk werkend systeem op te leveren. Op De Gasfabriek Campus wordt de pilot-opstelling getest met groene stroom uit eigen zonnepanelen, een elektrolyser die hiermee waterstof en warmte produceert voor de verwarming van het Apparatengebouw door middel van SuperHybride Warmtepompen die zowel op gas als waterstof werken. Alle verbruiksgegevens en data worden gemeten en gemonitord via een digitaal platform op basis van eigen blockchain technologie.

Tijdens het Grootste Kennisfestival nemen de initiatiefnemers je graag mee in de drijfveer, ambitie en belangrijkste learnings van het innovatieve, lokale groene waterstofnetwerk

Biografie

GROHW staat voor Green Oxygen Hydrogen and Wasteheat. Het kernprincipe is lokale opwek van groene stroom, gevolgd door lokale waterstofproductie én lokaal verbruik in waterstoftoepassingen. Hiermee lost GROHW het probleem van de oplopende verstopping van het elektriciteitsnetwerk op, ironisch genoeg veroorzaakt door de op stoom komende energietransitie, terwijl het bijdraagt aan lokale autonomie in de energiemix van morgen. De kracht van het concept is dat het als een energie- ecosysteem de volledige keten tot aan de eindgebruiker beslaat.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op