Beatrijs Voorneman

Koetopia | een nieuw concept voor Heerlijkheid Linde

Koetopia, wat als je helemaal opnieuw zou mogen beginnen? Je neemt een boer, een koe en een stuk land. Hoe zou een boerenbedrijf eruit zien als je vrij kan ontwerpen zonder restricties? Deze vragen vormden het startpunt voor een gesprek tussen Courage (initiatiefnemer en opdrachtgever) en Reframing Studio. Toen er in het voorjaar van 2019 ook nog eens een melkveehouder op de radar kwam en een (potentieel) nieuw stuk land werd het fictieve project Koetopia al snel werkelijkheid. In het ontwerptraject Koetopia vormde de ontwerpmethode ‘Reframing’ de rode draad. Ontwerpen voor de toekomst en met de eindgebruiker centraal.

In vier maanden tijd zijn de drie belangrijkste stappen van dit proces doorlopen om te komen tot een concept voor Heerlijkheid Linde. Een concept wat werkelijkheid wordt!

Beatrijs werkt als ontwerper bij Reframing Studio. Ze studeerde af aan de faculteit industrieel ontwerpen (TU Delft) met een ontwerp voor varkensspeelgoed.

Beatrijs is gefascineerd door de invloed die ontwerpers hebben op mensen en de verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat. Ze ontwierp in 8 jaar als reframer voor veel verschillende opdrachtgevers van de NS tot aan de Gemeente Rotterdam en domeinen van Geestelijke Gezondheidszorg tot het voedseldomein maar nog nooit eerder ontwierp ze een boeren bedrijf.

Samen met haar collega Arjen Oenema dook ze het landschap in om te begrijpen welke lokale waarde en betekenis een boerenbedrijf kan hebben. Nu en in de toekomst.

 

Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door de mooie samenwerking met Studio Vers Bestuur.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op