Birgit Weustink

Een voorsprong door echte aandacht

Onze gedachten vormen de basis voor alles wat we in ons leven willen bereiken en hoe we dat willen bereiken. Ons vermogen om het brein te managen is dus van groot belang.
Echter onze gedachten dwalen bijna 50% van ons wakkere leven af. We denken voortdurend aan wat er in het verleden is gebeurd of wat er in toekomst kan gebeuren. We worden vaker dan ons lief is gekaapt door onze automatische reacties. Dat beperkt ons vermogen om duurzame resultaten te halen.

Hoe reageer jij als er een mail binnenkomt; lees je dat z.s.m.? En als je een appje krijgt; beantwoord je die direct? Als je een gedachte of emotie ervaart; besteed je daar aandacht aan of sta je toe dat je wordt afgeleid van waar je mee bezig was? Regelmatig focussen op jouw eigen aandacht levert een mentale pauze op van één seconde. Dat lijkt nogal een mager resultaat. Maar is dat wel zo? Wat kan er nu in één seconde veranderen? Alles.

• Eén seconde is het verschil tussen de trein halen en te laat komen op je werk
• Het is het verschil tussen het halen van oranje licht en het rijden door rood
• Het is het verschil tussen net de dans ontspringen en een ramp
• Bij de Olympische Spelen maakt één seconde het verschil tussen goud en eeuwige roem en ‘the best of the rest’

Die ene seconde geeft ons de vrijheid om onze gedachten, acties en uiteindelijke ons leven zelf te besturen.
Wil je jezelf uitdagen om te ondervinden hoeveel controle jij hebt over jouw eigen aandacht? Begin de dag dan goed met deze workshop!

Birgit is mindfulnesstrainer en oprichter van Dochters van Twente, een platform waarop experts zowel online als offline het podium nemen om zichzelf laten zien en kennis te delen over geluk, groei en gezondheid.

Daarnaast is ze sales manager bij management consulting Performance Matters, creators van Eigenaarschap voor individuen, teams en organisaties.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op