Cleantech Battle

De Cleantech Battle 2022

3D-printmateriaal gemaakt van kunstgrasmatten. Een oplossing voor het scheiden van urine en ontlasting van melkvee. Het verbeteren van stedelijk transport. Een circulaire geluidswand. Een onderzoek naar de milieueffecten van decentrale energiebronnen. Een kennisplatform voor het verduurzamen van vakantieparken. De 9e editie van de Cleantech Battle kent een enorme diversiteit aan duurzame en circulaire oplossingen. Zes studenten(teams) klimmen dit jaar op het podium om hun ideeën te presenteren aan publiek en jury.

De finale

De finalisten van de Cleantech Battle zijn derde- en vierdejaars studenten van Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), Saxion Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein. De jury bekijkt welk project het breedst inzetbaar, meest innovatief en duurzaam is, en houdt bovendien in de gaten of er een gezonde businesscase van te maken is. Naast de eer zijn er mooie bedragen te winnen: hoofdprijs €1.500,-, 2e prijs €1.000,- en 3e prijs €500,-.

Speciale gast is Kees Klomp, lector Betekeniseconomie bij Hogeschool Rotterdam en schrijver van diverse boeken over dit onderwerp. Tijdens de finale van de Cleantech Battle vertelt hij over zijn zoektocht naar nieuwe economische denkrichtingen.

Springplank

De Cleantech Battle biedt studenten uit het mbo, hbo en wo in Oost-Nederland de kans om zich buiten hun eigen opleiding en school te laten zien en met hulp van onder meer ondernemers hun duurzame oplossing verder te ontwikkelen. Martin Snijder: “Studenten zijn heel inventief als het gaat om duurzaamheid. Zij verdienen écht een groter podium voor hun ideeën. De Cleantech Battle is een mooie springplank voor jong talent.”

Meer informatie
https://www.cleantechregio.nl/samen-werken-aan/cleantech-battle

 

De Cleantech Battle 2022 wordt georganiseerd door Platform Techniek Stedendriehoek en mede mogelijk gemaakt door Cleantech Regio en de gemeente Deventer. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door Deventer Kring Werkgevers, Bouw Sociëteit, Ideo Netwerkvereniging installatiebedrijven en MKB Deventer.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op