Elleke van Gelder

Verwondering voor managers

Verwondering en managen. Kan dat samen? Moet dat samen? Willen we dat samen? In deze sessie duikt Elleke dieper in op verwondering en nieuwsgierigheid in ons werk. Ons werk dat nu voornamelijk bestaat uit het managen van, ja van wat niet eigenlijk? We managen zo ongeveer alles wat te managen valt en doen dat dag in dag uit. Jaar in jaar uit.

Kan dat ook anders? En als dat anders kan, wat gebeurt er dan? Een tipje van de sluier: dan stel je vragen, veel vragen. Dan gebruik je andere taal en dan kijk je anders, denk je anders en doe je anders.

Deze sessie is vooral geschikt voor nieuwsgierige mensen met lef, fantasie en verbeeldingskracht. Hoor jij daarbij? Tot 15 september dan!

Biografie

Drs. Elleke van Gelder (1982) is ontwerper en adviseur sociale innovatie. Haar toekomstbeeld: dat mensen en organisaties veel meer gebruik maken van hun creatieve, wendbare en veerkrachtige potentieel. 

Elleke begon haar werkzame leven als orthopedagoog in de jeugdhulpverlening. In 2007 stapte zij over naar de Nationale Politie om daar als ‘andersdenkende’ de opsporing te versterken Ze deed de Master of Criminal Investigation aan de Politieacademie en werkte in diverse opsporingsteams. En bij al die teams stelde ze steeds dezelfde vraag: “Kan het ook anders?”.

Deze vraag leidde Elleke na een aantal jaar naar het onderwerp innovatie. Om preciezer te zijn: sociale innovatie. Ze ontwerpt ‘ervaringen’ die zich richten op grote vraagstukken als verandering en vernieuwing, diversiteit en inclusie, leren en complexiteit. Zo maakte zij in co-creatie onder meer een film, een expositie, een escaperoom en een management-prentenboek.

Sinds 2020 is zij, naast haar werk bij de politie, als partner aangesloten bij The Change Studio, een organisatieadviesbureau dat zich richt op verandering en leiderschapsontwikkeling via vernieuwende wegen. 

Elleke spreekt over ‘anders kijken, anders denken en anders doen’ op grote en kleine podia. Met hart voor de inhoud en oog voor het publiek. Ze is nieuwsgierig, betrokken en echt. 

Elleke is auteur van ‘het grote verwonderboek voor managers’ (juni 2022).

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op