Erik van der Spek

Doe als Sisyphus. Mik op de maan!

Het moet anders! Maar ja… Hoe breng je de boel in beweging en zorg je dat het balletje blijft rollen?

Wie als geen ander weet hoe je de boel in beweging houdt is Sisyphus. Hij daagde ooit de goden uit en moet nu voor straf de rest van zijn bestaan een rotsblok tegen een berg oprollen. Telkens als hij bijna boven is dan wordt het hem te zwaar. En rolt het rotsblok weer naar beneden. Waar haal je dan de moed vandaan om toch elke dag weer opnieuw te beginnen? Is het leven dan zinloos? Of is er overal wel betekenis te vinden?

Dat heeft Erik getest! Hij kocht bij een springkastelenfabriek een reusachtig grote rode bal. Met die bal liep hij een week lang van huis naar werk en weer terug. Dat was, zelfs zonder tegenwind, zeker drie kwartier rollen. Die dagelijkse wandeling leidde tot mooie gesprekken en waardevolle inzichten. Tijdens het kennisfestival duiken we in het duizenden jaren oude verhaal van Sisyphus, halen we er een filosoof bij, rollen we de bal het podium op, mikken we op de maan, deelt Erik zijn lessen en inzichten en brengen we een revolutie teweeg! Zo stap je de wereld weer in met een mooi verhaal én met gereedschap om je eigen verandering in beweging te houden.

Deze sessie is mogelijk gemaakt door onze samenwerking met Trendbureau Overijssel.

Biografie

Erik van der Spek brengt beweging en maakt verandering. Zijn bedoeling is om mensen en organisaties te gidsen bij hun avontuur naar de bedoeling. Zijn carrière begon als orderpicker bij een medicijngroothandel. Een schop onder zijn kont bracht hem in beweging en op het pad van andere mensen laten ontdekken wat zin geeft en betekenisvol is. Beweging brengen en verandering maken… Dat doet Erik bijvoorbeeld als teammanager bij een Woningcorporatie, in zijn rol als Voorzitter van de Nederlandse Frisbee Bond en soms als kunstenaar.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op