Gretha Oost

Actief burgerschap door 1Miljoen Mini Missies

Hoe bereik je aspirant-actieve bewoners? Hoe activeer je die groep mensen die graag iets wil doen, maar nog een klein zetje nodig heeft? Hoe creëren we een nieuw verhaal voor een mooie, sociale en duurzame toekomst?

1Miljoen Mini Missies (1MMM) stimuleert actief burgerschap, het is een sprinttraject als impuls voor nieuwe energie in een buurt, wijk of dorp.

1Miljoen Mini Missies brengt bewoners van intentie naar daad door ze te laten ervaren dat er gelijkgestemden zijn. De eerste stap is altijd het moeilijkst en 1Miljoen Mini Missies maakt van die drempel een kuiltje, je rolt er zo in.

Tijdens deze sessie vertelt Gretha over de werkwijze, lessen en resultaten van de 1Miljoen Mini Missies pilot in Zuidoost Friesland. Hoe bewoners van idee tot actie over gaan en zelf invloed uitoefenen op hun directe leefomgeving.

Biografie

Gretha is een social designer en impact ondernemer. Ze heeft 14 jaar in Australië gewoond waar ze drie producten heeft ontwikkeld; ShowerWatch (doucheklok), 321 Water (waterfles met filter) en O fountain (tappunt en kunstwerk in een). Alle drie producten zijn ontworpen om gedragsverandering met betrekking tot watergebruik te stimuleren.

Terug in Nederland zag Gretha de mogelijkheid om de O fontein verder te ontwikkelen tot een sociaal maatschappelijk initiatief dat actief burgerschap stimuleert en positieve verandering creëert, genaamd Miljoen Mini Missies (1MMM).

Het 1Miljoen Mini Missies initiatief biedt een schaalbaar raamwerk om de transitie naar een mooiere, inclusieve en duurzame wereld te versnellen.

De 1MMM missie is om mensen te betrekken om samen een nieuw verhaal voor een duurzame toekomst te creëren.

 

 

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op