IJsselheem

Nieuwe zorg IJsselheem

Een van de partners van Studio Vers Bestuur is sinds kort IJsselheem. IJsselheem is een vooruitstrevende organisatie gericht op ouderenzorg. Met bijna 3.000 medewerkers werkt IJsselheem in de regio’s Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Heerde en Hattem.

De zorg. Een sector die net als vele sectoren wel wat bestuurlijke vernieuwing kan gebruiken. IJsselheem heeft het lef zich kwetsbaar op te stellen. IJsselheem durft te zeggen wij willen het anders doen en weten niet hoe. De vraag vanuit IJsselheem is eigenlijk heel concreet: Op 1 januari 2024 gaat de deur open voor 44 nieuwe bewoners. Bewoners met een intensieve zorgvraag die graag zelfstandig hun eigen leven willen leiden.  

IJsselheem heeft hiervoor een nieuw concept ontwikkeld. Het pand aan het Engelenbergplantsoen 5 in Kampen is hiervoor aangekocht. In deze oude HBS wil IJsselheem het gevoel van ‘thuis’ maximaal laten zijn. Thuis, met ruimte voor eigen spullen, persoonlijke herinneringen en gewoonten. Omdat dat zo persoonlijk is, wordt er ruimte geboden aan bewoners en hun familie om hun ‘thuis’ vorm te geven. Dit gaat IJsselheem doen door in te zetten op participatie en co-creatie, binnen een aantal kaders die er al zijn en/of die we belangrijk vinden. 

In deze sessie vertellen ze hierover.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op