Lian Wijnholt

Een inclusieve samenleving, hoe dan?!De psychologische achtergrond van inclusie

We streven allemaal naar een inclusieve samenleving, maar de vraag is “hoe doe je dat?” Bestaat er niet altijd diversiteit? En hoe moet je dan deze verschillen benaderen?

Om deze vragen te beantwoorden, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat inclusie betekent en wat de effecten zijn van de psychologische basisprincipes op inclusie. Inclusie gaat over het objectief en zonder oordeel kunnen omgaan met anderen. Om op een inclusieve manier met anderen te kunnen interacteren, is het belangrijk om inzicht te krijgen in hoe interactie werkt en hoe ons gedrag invloed heeft op anderen.

Tijdens deze bijeenkomst word je stap voor stap meegenomen in de vorming van gedrag en de invloed ervan op interactie, met als uiteindelijk doel om de link naar inclusie te leggen.

Biografie

Lian Wijnholt heeft een studie in ontwikkelingspsychologie gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2019 is ze afgestudeerd en begonnen als gedragsdeskundige in het cluster 4 onderwijs. Na twee jaar heeft ze de overstap gemaakt naar DilemmaManager B.V., waar ze zich voortdurend bezighoudt met de oorsprong en de uiting van gedrag. In haar werk reflecteert ze op gedrag, maakt ze anderen bewust van onderliggende psychologische concepten en biedt ze praktische handvatten om zelfredzaamheid te bevorderen.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op