Michel de Visser

Ben jij politiek sensitief?

Verzucht jij wel eens na een overleg: “Jemig, hoe zat hier de vork in de steel?” Komt het voor dat je zelfverzekerd aan een bespreking begint en dat wat je wilde bereiken ineens door je vingers glipt? Open je je mailbox wel eens en denkt: “Oeps… die zag ik even niet aankomen…”?
Sommigen hebben het en velen willen het: politieke sensitiviteit. In deze sessie verkent Michel de Visser de verschillende elementen van deze tamelijk vage, enigszins schimmige, weinig tastbare, maar zeker waardevolle kwaliteit. Juist in een wereld waarin steeds meer uitlopende belangen een rol lijken te spelen en er voortdurend geschipperd en afgewogen moet worden, is een goed gevoel voor de omgeving en de politiek bestuurlijke context essentieel.
Michel deelt zijn inzichten aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de landelijke politiek. Daarnaast put hij uit zijn eigen ervaringen in de lokale politiek en als consultant en toezichthouder bij tal van organisaties. Hoe werkt het spel, waar moet je op letten en wat zijn de valkuilen?

 

Biografie

Michel de Visser is eigenaar van adviesbureau Polisens en auteur van het boek “Politiek sensitief aan de slag”. Daarnaast vervult hij al 30 jaar bestuurlijke nevenfuncties in diverse sectoren, de laatste jaren onder meer als voorzitter van een grote politieke partij in Rotterdam. Michel is gewend in complexe processen een evenwicht te vinden tussen signaal, belang en macht. Toch stoot hij nog regelmatig zijn hoofd en realiseert zich dan dat zijn inzet net iets politiek sensitiever had gekund.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op