Rijnland Business Canvas

Hoe je ‘de hark voorbij’ komt

Het Business Model Canvas van de Zwitserse auteur Aleander Osterwalder en anderen is een bekend model voor strategisch management en lean startups om een nieuw bedrijfsmodel te creëren of een bestaande in kaart te brengen. Samen met Jaap Peters ontwikkelde Harold Janssen het Rijnland-Business-Canvas als een praktisch hulpmiddel om een organisatie vorm te geven volgens het Rijnlandse denken en doen. ‘De hark voorbij’ zoals ze het zelf noemen, doelend op de gangbare hark van het organigram.

Teams, ondersteunende diensten, begeleiders en ‘leiding gevenden’ vormen een kampvuurtje rond het Rijnland-Business Canvas. Samen stemmen zij af in bijvoorbeeld een World Café sessie wie nu precies wat doet. Wat is onze Collectieve Ambitie (Bedoeling/Missie/Why), waar gaan we gezamenlijk voor staan? Als we zelf sturen, wat sturen we dan precies en wat wordt er wel en niet ondersteund? Hebben we het juiste dashboard voor onze neus om te kunnen sturen, of moet de ICT nog wat aanpassingen doen?

Kortom: als je samenwerkt moet je van elkaar op aan kunnen zonder al te veel gedoe. Past het niet volgens de regeltjes, dan doe je het maar volgens de bedoeling. Een beetje intelligente ongehoorzaamheid in het belang van de klant moet kunnen! We gaan ermee oefenen op het Rijnlandplein.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op