Simon van der Veer

Het beest in de bek kijken

Eerst de lerende organisatie, toen zelfsturende teams en nu ook agile en continu verbeteren. We worden overspoeld met succesformules en bewierookte managementconcepten. En onze cultuur is dan ook nog eens doordrongen van het maakbaarheidsgeloof, waardoor we voortdurend organisaties willen veranderen en (re)organiseren. Met – als we niet uitkijken – een wildgroei aan bureaucratie en een kerkhof aan gesneuvelde verandertrajecten tot gevolg.

De bijdrage van Simon gaat over langszij komen bij wat vanzelf al (goed) loopt in organisaties. Wie dit onderkent, verandert en organiseert niet meer dan nodig. Zo blijft het ‘leven’ erin en blijven organisaties zo eenvoudig als kan.

Dit voor elkaar krijgen begint met onder ogen durven zien hoe mensen écht samenwerken, maar elkaar ook geregeld tegenwerken. Kijk het beest in de bek gaat over onbevangen kijken naar de werkelijkheid en werk maken van verandering. Het beest in de bek kijken is goed voor je humeur en ook goed voor de vraagstukken waar je organisatie, je team en jezelf voor aan de lat staan.

 

Biografie

Simon van der Veer (1981) is zelfstandig adviseur en geassocieerd aan Van de Bunt adviseurs. Hij helpt opdrachtgevers met vraagstukken die gaan over vernieuwing van de plek af krijgen. Maar net zo goed over de ’schade’ herstellen na het blindstaren op visies en veranderingen die niet aansloten op de werkelijkheid en wat het werk nodig heeft. Dan helpt hij om de baas én de basis weer op orde te brengen. Ambities als beter organiseren, samenwerken, innoveren en presteren kleuren zijn werk. De rode draad is hoe werken we aan een organisatie die niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst voor die klant, bewoner, patiënt, student of professional van meerwaarde blijft. Hij is auteur van verschillende populaire managementboeken, talloze artikelen en columns. Gastcolumnist bij BNR en geeft graag seminars en webinars. Hij woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Herbergh De Drie Snoecken, en werkt als vrijwilliger bij de lokale kringloopwinkel en geeft sportlessen aan kinderen in zijn vrije tijd.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op