Berend Oosterhuis

Raken zonder kwetsen

Ik geloof in de kracht van ervaringsleren. Dus ook hier zal ik een kleine interventie doen, zodat mensen even bewegen.

Want mijn credo is: eerst doen, dan denken. Zodra je gaat bewegen, begin je te vertellen over jezelf, non-verbaal en daarmee ongefilterd. En dat is de kracht van ons werk.

Ik zal mensen meenemen in de diepgang en de methodische mogelijkheden van vechtsport als leerinterventie. Omdat ik graag wil laten zien en ervaren dat boksen veel rijker en gelaagder is dan “even lekker afreageren..”.

OPBOUW

  1. Starten met een kort beweegmoment en daar interactief op reflecteren met de zaal.
  2. Aansprekende voorbeelden uit de praktijk en de theoretische achterkant daarvan
  3. Vertellen waarom ik het boek heb geschreven en wat in grote lijnen de inhoud is
  4. Een reflectie op de “transitie, van cognitie naar intuïtie” waar dit boek een onderdeel van is.
  5. Ik zal afsluiten met zo’n 10 minuten Q&A.

Biografie

Mensen zijn niet bedoeld voor middelmatigheid

Berend Oosterhuis is oprichter en directeur van Bokscoaching. Geboren te Ferwerderadeel in 1987, opgegroeid in Nijkerk en in Zwolle beland door de studie. Daar woont hij nog steeds, is getrouwd met Annemarie. Ze hebben samen twee (uiteraard prach-ti-ge) kinderen. In privé wordt hij meestal “Beo” genoemd.

Hij wandelde begin 2011 ongeveer rechtstreeks uit de collegebanken van Hbo Social work naar de Kamer van Koophandel. Hij geloofde dat het helpen van mensen actiever en effectiever kon. Na werkervaring in de jeugdzorg en hulpverlening ontdekte hij dat zijn grote liefde vechtsport, ook een heel krachtig middel kan zijn om anderen te helpen. Zo begon zijn ondernemersavontuur met een tasje oude bokshandschoenen, weinig kennis van zaken en veel enthousiasme. 

Als ZZP-er heeft hij veel trainingen gegeven voor (kwetsbare) jeugd en zich ingezet in het straathoekwerk. Daar kreeg hij de ruimte om eindeloos te oefenen met het inzetten van vechtsport als leerinterventie. Sinds 2014 is Berend zich steeds meer gaan richten op professionals. Zowel individueel als in teams. Om daar beter in te worden, heeft Berend een strippenkaart aan cursussen en opleidingen gevolgd en een halve boekenkast uitgelezen. Dat opgeteld bij duizenden uren training en coaching. De hiermee opgebouwde kennis is hij gaan overdragen via cursussen en opleidingen. Daarover kun je meer vinden op de website bij “Bokscoaching Academy”. 

Zijn drive is om mensen te helpen hun kracht te (her)vinden en die te kunnen verbinden aan iets dat groter is dan zijzelf. 

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op