Raimke Groothuizen

Successen boeken? Laat je inspireren door ’s werelds ultieme underdog

Stel je hebt een innovatief idee. Wat nou als anderen niet in jou of je idee geloven? Hoe zorg je dan dat je vertrouwen houdt in jezelf en de kracht van jouw idee, om het toch succesvol door te zetten?

Raimke werd altijd behoorlijk onderschat op school. ‘Jij kan niet tekenen,’ kreeg ze op de kunstacademie te horen. Maar tegen alle verwachtingen in werd haar afstudeerfilm een internationaal succes en won ze diverse awards. Ze heeft met haar uiteenlopende prestaties bewezen dat je – zelfs als anderen niet in je geloven – toch succesvol kunt worden met vernieuwde initiatieven.

Betekent innovatief organiseren dat je heel hard moet werken? Welnee, je moet gewoon de kunst afkijken bij het dier dat erin geslaagd is om mensen harder te laten werken om zijn soort in stand te houden dan hij zelf doet. De reuzenpanda. Geïnspireerd door deze underdog uit de dierenwereld, deelt Raimke een bijzonder perspectief aan de hand van haar persoonlijke verhaal over chronisch onderschat worden en komen de volgende onderwerpen aan bod:

– Hoe houd je jouw energie hoog tijdens projecten/werk;
– Waarom kwetsbaarheid een hele krachtige tool is;
– Wat een leven lang leren en goed leiderschap met elkaar te maken hebben;
– Praktische tips om je projecten succesvol af te ronden;
– Waarom je niet moet alles moet geloven wat je leert van experts.

Biografie

Raimke Groothuizen is auteur en werd op Radio 1 ‘de beste docent van de beste hogeschool van Nederland’ genoemd. Deze bevlogen onderwijsprofessional weet met enthousiasme, humor en een licht rebelse aanpak zware materie op luchtige wijze bespreekbaar te maken op terreinen als: onderwijs, (persoonlijk) leiderschap, creativiteit en inspiratie. Raimke stimuleert deelnemers niet alleen om vanuit een ander perspectief naar onderwijs te kijken, maar hier ook naar te handelen.

In haar leven is Raimke zelf chronisch onderschat, maar wist dit om te zetten in haar unieke kracht als underdog. Zo werd haar afstudeerfilm genomineerd voor een Gouden Beer op het Berlijnse Filmfestival. In 2013 werd Raimke verkozen tot Jong MKB’er van Nederland. Ze hield een TEDxtalk over de kracht van onhandig zijn en heeft drie boeken op haar naam staan. Haar meest recente boek ‘Hoe word ik een on(der)wijs goede teamleider?’ – een managementboek in romanvorm over panda’s en leiderschap – behaalde in 2021 de top 10 van de Managementboek top 100. En in 2022 werd ze verkozen tot ‘Bredase Smaakmaker’ en werd daarmee ambassadeur van de stad Breda.

Raimke is werkzaam als docent Communicatie op Avans Hogeschool. Haar grootste kracht als docent is dat ze studenten niet onderschat en zelfvertrouwen geeft in plaats van afbreekt. Ze vindt het levensbelang dat docenten zich bewust worden van hun grote invloed voor de klas en dat studenten leren intrinsiek gemotiveerd te blijven ondanks de mening van anderen.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op