THE DIGITAL DATA DIVIDE

kies jij voor de rode of de blauw pil?

THE DIGITAL DATA DIVIDE
Door Hogeschool Saxion en University of Twente

Sjors Groeneveld onderzoekt in zijn PhD traject hoe de toegenomen rol van data ons als persoon en als maatschappij raakt.
Data, data, data, we verzamelen steeds meer data. En niet alleen méér, we combineren ook steeds vaker data van diverse bronnen waarmee we een compleet en (persoonlijk) beeld van een persoon kunnen vormen. Een relevante en waardevolle ontwikkeling; het helpt ons bijvoorbeeld om onze omgeving slimmer in te richten en inzicht te krijgen in onze leefstijl om zo gezonder te leven.

Maar er is een keerzijde: data kan ook gebruikt worden voor doeleinden die niet overeenkomen met wat jij als persoon belangrijk vindt. Bovendien spelen er vragen rondom ethiek, privacy, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid.
Laat jij je meenemen in de toekomst en ben je bereid na te denken over het toenemende gebruik van data in onze samenleving?
We ontwikkelden The Digital Data Divide als festivalervaring, losjes geïnspireerd op werken als Brave New World, Black Mirror, The Matrix en 1984. Binnen het project onderzoeken we de manier waarop we bewustwording rondom dit thema dat ons allemaal raakt op een ludieke en toegankelijke manier kunnen vergroten.

Oh en bedenk alvast: kies jij voor de rode of de blauw pil?

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op