WINWIN

Nieuwe routines voor democratie

WINWIN past bij de empathische aard van de mens en het harmoniserende potentieel van technologie. We streven ernaar om de online debatroutines van een democratische samenleving opnieuw vorm te krijgen.

WINWIN is een performatieve ervaring voor een kleine groep mensen geleid door een algoritme: ze debatteren over een maatschappelijk vraagstuk, gekleed in speelse uitspraken, om gemeenschappelijke grond binnen de groep te ontdekken.

WIN WIN is een vroeg prototype van een discussie en participatieve performance, gebaseerd op consensus en tegelijkertijd geïnspireerd door digitale algoritmes als paxos, platte hiërarchische sociale organisatiestructuren zoals occupy, holacracy en sociocratie, anarchistische filosofie, de kraakbeweging en het Nederlandse poldermodel.

De deelnemer wordt tijdelijk geïnstalleerd in een ‘consensus-zone-datacenter’ waar ‘meeslepende’ mode en geluid ook de aandacht en anonimiteit van een persoonsknooppunt behouden. De voorstelling is ontworpen om een aangename sfeer voor anonimiteit te creëren en tegelijkertijd van de ‘person-node’ een radicaal gelijkwaardige speler in een groep te maken.

WINWIN is gebaseerd op algoritmische thema’s zoals: een persoonsknooppunt werkt altijd en kent de staat van het systeem zonder te weten hoeveel andere persoonsknooppunten ook aan het systeem deelnemen.

Deze sessie wordt 4x gehouden vanaf 13:30 uur

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op