het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

Oude-binnenstad deventer

16 september 2021 | 10.00 - 18.00 uur

65 sprekers | 5 ARTIESTEN | 10 podia | Food & drinks

Podium

Capaciteit: 45 pers.

10:00 - 10:40

10:00

-

10:40

Graydon

De praktijk van veranderen

De manier van samenwerken is fundamenteel aan het veranderen, stelt adviseur Koen Veltman. De moderne organisatie heeft een structuur en een manier van werken die zorgen voor wendbaarheid, autonomie, doelgerichtheid en optimale samenwerking. Denk aan zelforganisatie en zelfsturing, al gebruikt Veltman die termen steeds minder. ‘Ze zijn te dogmatisch – veel mensen interpreteren ze nogal extreem en dat helpt vaak niet.’

‘Het gaat erom dat je medewerkers en teams laat doen waar ze goed in zijn. Dat verhoogt de effectiviteit en de creativiteit. En biedt ruimte om zelfstandig en waarden-gedreven te werken.’ Dat kan op veel manieren, stelt hij. ‘Het is telkens zoeken naar de balans tussen type organisatie, grootte, structuur en business dynamiek.’

Met zijn bureau OrganisationBuilders begeleidt Veltman allerlei organisaties op de weg naar die eigentijdse structuur en manieren van werken. Zoals Graydon, een internationaal bedrijf dat is gespecialiseerd in business intelligence, het verzamelen, verrijken en analyseren van data die bedrijven informatie en inzichten geven en die helpen om betere beslissingen te nemen.

Graydon is de afgelopen jaren ontstaan uit diverse fusies en overnames en is nu actief in Nederland, Groot-Brittannië en België. Het bedrijf maakt een transitie door van een traditionele corporate structuur en cultuur naar een eigentijdse organisatie met veel meer flexibiliteit, snelheid en autonomie voor medewerkers en teams.

Hoe bewerkstellig je zo’n omslag? Dat vertelt Koen Veltman samen met Ernesto de Miranda en Valentina Walta, beiden HR-manager bij Graydon. Een verhaal uit de praktijk, waarbij ook de bezoekers/deelnemers actief betrokken worden.

Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door de mooie samenwerking met Slow Management Magazine.

 

Zoek de verdieping op met een online masterclass

Partners