Designlab UTwente & Trendbureau Overijssel

Aan de slag met onzekerheid! #2

ProgrammaBlokkenschema

15:00 - 15:40 | Machinekamer

I hear futures and I forget, I see futures and I remember, I do futures and I understand. Dit citaat van het Weense collectief Time’s Up is een mooie samenvatting van hoe belangrijk het is om zelf met toekomstbeelden aan de slag te gaan. In deze sessie ervaar je Responsible futuring van het DesignLab. Er zijn verschillende toekomstvraagstukken waar je mee aan de slag kunt gaan en met een beetje geluk kun je gelijk met de inzichten aan de slag!

Biografie

DesignLab UTwente
DesignLab van de Universiteit Twente in Enschede is een plek waar mensen samenwerken en kennis delen. Dat doet zij vanuit de Responsible Futuring, waarbij wetenschap wordt ingezet om op ethische wijze te innoveren voor de samenleving. Samenwerking tussen disciplines, burgerparticipatie en vernieuwend onderwijs staan centraal. Thema’s die langskomen zijn onder andere gezondheidszorg, de digitale samenleving en klimaatverandering.

Trendbureau Overijssel

Trendbureau Overijssel onderzoekt, bevraagt en speelt met toekomsten. We verkennen lange termijnontwikkelingen en versterken daarmee de toekomstgeletterdheid in de provincie Overijssel; het vermogen om je te verhouden tot de onvoorspelbaarheid van de toekomst.

Wil je je helemaal onderdompelen in toekomstdenken en onzekerheidsvaardigheden? Volg dan het hele programma Anders kijken is meer zien van DesignLab en Trendbureau Overijssel.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op