Ando Tuininga

Pure Africa Coffee

ProgrammaBlokkenschema

19:00 - 19:40 | In de Storm

Wat in 2006 begon met een stage in Ethiopië heeft geleid tot een prachtig koffiebedrijf. Ondernemen kan ik alleen met oog voor mens & maatschappij. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in andere culturen, het samenbrengen van mensen en ondernemen. Als teamplayer werk ik liever samen dan alleen en geloof dat wanneer je durft te delen je samen kunt groeien.

Pure Africa Coffee zet directe samenwerkingsbanden op met koffieboeren in Afrika. Afrika is de bakermat van Arabica koffie. Door direct in te kopen krijgen de boeren een veel hogere prijs en voorkomen we overbodige schakels in de keten. Daarnaast investeren we van elke kilo koffiebonen 1 euro in microkredieten voor (koffie)boeren, waarmee we ondernemerschap stimuleren en ze de kans geven te investeren in hun bedrijf. Boerencoöperaties ondersteunen we met het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van de plantages en het verwerken van koffie door het inzetten van landbouwkundigen.

In Nederland en België richt Pure Africa Coffee zich op de zakelijke markt (kantoren & horeca). We leveren de lekkerste koffies uit Afrika en adviseren over de keuze voor een passende koffiemachine. We verleasen en verkopen verschillende merken koffie- en espressomachines en regelen het onderhoud. We werken o.a. samen met Jura Professional, WMF, Etna, Ascaso en La Marzocco.

Naast het leveren van gebrande koffiebonen groeien we in onze rol als social trader. Inmiddels hebben we samenwerkingen met andere koffiebedrijven die het ruwe product bij ons kopen. Ook bij andere koffiebedrijven groeit de vraag naar direct trade koffiebonen en wij hebben de samenwerkingen met de koffieboeren al staan. Door samen te werken kunnen ook kleine branders eerlijke koffie aanbieden aan hun klanten.

Wanneer je onze ambities in Afrika wilt ondersteunen met jouw bedrijf of kennis wil maken, bel of mail me gerust!

www.pure-africa.com

Biografie

Ando Tuininga
Owner Pure Africa Coffee I social entrepreneur I social trader

Ando staat op het IndeSTORM-podium.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op