Boukje Keijzer

Beren op de weg

ProgrammaBlokkenschema

16:00 - 16:40 | Grote zaal gasfabriek

Stel, je komt terug van een inspirerend Kennisfestival, bruisend van de ideeën om het anders te gaan doen. Maar binnen een week zie je alleen maar beren op de weg naar die aanlokkelijke nieuwe horizon. Persoonlijke beren die bij jezelf de twijfel doen toeslaan (Waar moet ik beginnen? Heb ik hier wel tijd of mandaat voor?). Organisatieberen die je collega’s op de weg zetten (Zo werkt dat hier niet. Dat past niet binnen de budgetcriteria. We moeten eerst onderzoek doen). Sturingsberen van managers en bestuurders die wijzen op precedentwerking en andere risico’s. En relatieberen die je ervan weerhouden om stappen te zetten (Daar is geen draagvlak voor. Dat vindt de Inspectie/accountant/verzekeraar nooit goed).

In de loop der jaren verzamelde Boukje Keijzer tientallen van dit soort beren én manieren om ze te tackelen. In deze keynote helpt ze je om allerlei soorten beren te ontleden, ontkrachten en omzeilen, zodat je toch die horizon kunt bereiken. Want een beer op de weg hoeft niet meteen het einde van de route te betekenen.

Biografie

Dr. Boukje Keijzer is een ruimte schepper. Al meer dan 20 jaar weet ze als creatieve bruggenbouwer en procesontwerper en – begeleider mensen in beweging te krijgen en een ander licht op zaken te werpen. Changing Perspectives was niet voor niets de titel van haar proefschrift. Ze prikkelt, daagt uit, denkt mee, en schetst een aanlokkelijk, bereikbaar perspectief.

Boukje is directeur van 7Zebra’s, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. Ze ontwikkelde een methodiek om meer mogelijk maken door de rek in de regels te vinden. Met ruimte voor professionele autonomie en houvast om te kunnen sturen op wat belangrijk is. Inmiddels is Boukje een veelgevraagd spreker en heeft ze vele organisaties geholpen bij het vinden van ruimte in de regels. Met haar Ontregelbus rijdt ze door Nederland om mensen te laten ervaren dat er veel meer mogelijk is dan ze denken. Van oorsprong is Boukje communicatiewetenschapper en (gepromoveerd) sociaal psycholoog.

www.deregelsenderek.nl
www.7Zebra’s.nl

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op