Designlab UTwente & Trendbureau Overijssel

De toekomst in strategie en beleid

ProgrammaBlokkenschema

16:00 - 16:40 | Machinekamer

Een goed gesprek over de toekomst en hoe je dat een plek kunt geven in je werk. Deze sessie gaat over de kansen die er zijn om met toekomstdenken aan de slag te gaan in de dagelijkse praktijk van beleidsontwikkeling en strategie. Maar er zijn ook obstakels. Beleid gaat immers vaak over urgente vraagstukken die nu of uiterlijk morgen een antwoord nodig hebben. Daardoor wordt de lange termijn nog weleens uit het oog verloren. Hoe kun je toekomstbeelden op een betekenisvolle manier inzetten voor zowel de korte als lange termijn? En hoe doen anderen dat al? Daar gaat dit gesprek over, waarin alle aanwezigen worden uitgenodigd actief mee te doen. De toekomstbeelden uit de workshop Aan de slag met onzekerheid (14:00 en 15:00 uur) dienen daarbij als voorbeeld, maar ook andere voorbeelden zijn welkom!

Biografie

DesignLab UTwente
DesignLab van de Universiteit Twente in Enschede is een plek waar mensen samenwerken en kennis delen. Dat doet zij vanuit de Responsible Futuring, waarbij wetenschap wordt ingezet om op ethische wijze te innoveren voor de samenleving. Samenwerking tussen disciplines, burgerparticipatie en vernieuwend onderwijs staan centraal. Thema’s die langskomen zijn onder andere gezondheidszorg, de digitale samenleving en klimaatverandering.

Trendbureau Overijssel: 

Trendbureau Overijssel onderzoekt, bevraagt en speelt met toekomsten. We verkennen lange termijnontwikkelingen en versterken daarmee de toekomstgeletterdheid in de provincie Overijssel; het vermogen om je te verhouden tot de onvoorspelbaarheid van de toekomst.

Wil je je helemaal onderdompelen in toekomstdenken en onzekerheidsvaardigheden? Volg dan het hele programma Anders kijken is meer zien van DesignLab en Trendbureau Overijssel.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op