Dennis Heijn

Tegen de stroom

ProgrammaBlokkenschema

Bij Radio GOGO de permanente podcast tijdens het Kennisfestival van Simon van der Veer schuift ook Dennis Heijn aan. Zijn boek ‘Tegen stroom in’ is net uit. Als Pino’s baan bij het Wereld Natuur Fonds alleen maar zijn machteloosheid bevestigt, komt de gedreven voorvechter van het klimaat met drie vrienden tot een radicale daad. Ze ontvoeren de zoon van de CEO van Shell, met als doel de fossiele industrie ter verantwoording te roepen en van koers te laten veranderen.

De ontvoerders zoeken nadrukkelijk de publiciteit op, waardoor het gebruikelijke spel tussen de ontvoerders, de ouders, het bestuur van Shell, de politie en de media heel verrassende wendingen krijgt. De wereld kijkt toe en wordt meegezogen in het dilemma of dit heftige middel zijn doel wel of niet rechtvaardigt.

Tegen de stroom is de debuutroman van Dennis Heijn, waarin hij op overtuigende wijze spanning, filosofie, morele dilemma’s en de ervaring van zijn vaders ontvoering verweeft. De filmrechten van Tegen de stroom zijn vóór verschijning al verkocht.

‘Een erg spannend en veel te realistisch boek over de vraag hoe ver je mag gaan om onrecht en klimaatcrisis te bestrijden.’ – Dolf Jansen, cabaretier, radiopresentator en hardloper

‘Angstaanjagend realistische ‘klimaat-thriller’ waarin Dennis Heijn zijn dramatische geschiedenis met een onheilspellende toekomst verweeft.’ – Jeroen Smit, auteur van o.a. De prooi, Het grote gevecht en Het drama Ahold

Biografie

Dennis Heijn (1963) schreef eerder Je kan bomen alleen ontwijken als je vaart hebt; Anders handelen door anders te kijken (Prometheus, 2014), waarin hij inzichten deelt van zijn levenservaringen in het bedrijfsleven, waaronder zijn internationale carrière bij Heineken. In 2018 verscheen het Engelstalige The Fearless Monkey over leiderschap. Dennis heeft met Tegen de stroom een spannend en onderhoudend verhaal geschreven over hoe we de wereld beter door kunnen geven aan de volgende generaties. Een boek waarin het dilemma van de positie en verantwoordelijkheid van het individu, versus de verantwoordelijkheid, rol en de macht van het internationale bedrijfsleven op de spits wordt gedreven. Dennis Heijn is vader van zeven kinderen.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op