Digitale Fitheid

Je werk doen in minder tijd, met minder inspanning en meer slagkracht? Dat kan gewoon.

ProgrammaBlokkenschema

Fixing the world of work? Dan is een gezonde dosis Digitale Fitheid wel érg handig!

De meeste mensen zijn er wel klaar mee, dat gedoe met computers, mail en documenten. We kijken langer naar schermen dan ooit. Volgens de de DSM-5 lijst van elementen van verslaving zijn we massaal en ongezond schermverslaafd en worden depressief van de zoveelste uitrol van een nieuw systeem. En meer dan veel organisaties lief is zijn ze er zo klaar mee dat ze massaal hiërarchische vluchteling (want dat zijn ze, die ZZP-ers) worden of nóg eerder met pre-pensioen gaan. Terwijl ons al die jaren was beloofd dat computers alles makkelijker, beter en fijner zou maken. Dat sprookje is nu wel ontmaskerd.

De mens is nu eenmaal niet gemaakt om de hele dag te zitten, te vergaderen of te computeren. En toch zijn een fors deel van de bezoekers aan het Grootste Kennisfestival scherm-werkers. Caught in a trap, raging against the machine, om maar wat muzikale verwijzingen te benoemen. De mensen achter het hard groeiende platform Digitale Fitheid vonden een way out. Dat moet toch anders kunnen? Een leger hoofd én méér slagkracht? Ja hoor!

En hoe dat moet, kan en gaat laten we met een gezonde vrolijkheid zien en voelen. Met aanstekelijk enthousiasme en blijmoedigheid, liefde en heeeeeeel veel geduld pakken ze dit vraagstuk aan. Digitalisering? Digitale Transformatie? bewegen, veranderen? Dat vergt nogal wat onderschatte basiskennis, en veel geduld en aandacht.

In het Digitale Fitheid pand op het festivalterrein programmeren ze de hele dag een veelheid aan kleine sessies met een rijk scala aan tips, trucs en inzichten. Een paar honderd uur besparen en leren wat je met die tijd het slimst kunt doen om nog meer mentale ruimte terug te krijgen en nog meer gedaan te krijgen zonder dat het werk lijkt.

Voor wie is het bedoeld? Voor mensen die:

  • meer dan 4 uur per dag naar beeldschermen kijken en ergens wel vermoeden dat dat leuker en slimmer kan
  • ideeënkanonnen die meer ideeen vergeten en niet uitgevoerd krijgen dan ze lief is
  • computers en tech maar superstom vinden en daar door de aard van hun huidige werk niet onderuitkomen
  • te veel last hebben van de bureaucratie en nog niet geleerd hebben om ermee te dansen of omheen te werken
  • aanstekelijk enthousiasme nodig hebben en nog extra bevestigd willen zien dat er echt meer kan dan je denkt
  • acuut zonder veel moeite 100 uur willen vrijspelen om meer tijd voor dierbaren en selfcare willen hebben
  • hyperambitieus zijn en het geneuzel zat zijn
  • willen leren van een flinke groep leukerds die het beste wat ze te bieden hebben een dagje delen met wie er maar behoefte aan hebben.

 

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op