Eric van 't Zelfde

Superschool

ProgrammaBlokkenschema

17:00 - 17:40 | Admiraal

Eric van ’t Zelfde won zowel in 2021 als in 2023 De Spreker van het Jaar Award. Hij is bekend van zijn bestseller Superschool en het succesvolle TV-programma Dreamschool. Hij begon zijn carrière op één van de grootste probleemscholen van Nederland. In 2009 werd Eric van ’t Zelfde directeur van een van de slechtste scholen van Rotterdam. Een school met slechts 34 aanmeldingen van nieuwe leerlingen, dramatische examenresultaten, vermoeide docenten en criminaliteit. Van ’t Zelfde pakte de problemen buiten de gebaande paden aan. Maar liefst 56 docenten vertrokken, van wie 34 in zijn eerste jaar als directeur.

Hij voerde de in zijn eenvoud geniale gedragsregel ‘je gedraagt je’ in. Hij verwijderde tegen de wet in een aantal leerlingen en moest zich voor de rechter verantwoorden. Zijn onorthodoxe aanpak leverde gedonder op: bedreigende situaties en persoonsbewaking. Maar het had resultaat: na een aantal jaar begon zijn school op of boven het landelijk gemiddelde te scoren. In vijf jaar tijd zorgde het team van de Hugo de Groot dat de school tot de beste scholen van Nederland ging behoren.

Dezelfde aanpak heeft Eric de afgelopen jaren op meerdere andere scholen toegepast. Het succes beschrijft hij in zijn nieuwste boek ‘Code Rood, Hoe oranje en groen gedrag het succes in teams bepalen’. Op Het Grootste Kennisfestival op 20 juni in Deventer vertelt hij bevlogen over zijn ervaringen en aanpak.

Biografie

Eric van ’t Zelfde is wellicht de meest bevlogen schooldirecteur van Nederland. Auteur van het boek Superschool en rector van het TV programma Dreamschool.

In 2009 werd Eric van ’t Zelfde directeur van een van de slechtste scholen van Rotterdam. Een school met slechts 34 aanmeldingen van nieuwe leerlingen, dramatische examenresultaten, vermoeide docenten en criminaliteit.

In vijf jaar tijd van de slechtste school van Nederland naar een van de beste scholen van Nederland: wie is de man die dat samen met zijn team realiseerde?

Eric van ‘t Zelfde:

  • Schreef het boek ‘Superschool’ dat inmiddels toe is aan de 26ste druk
  • Is rector van het populaire tv programma Dreamschool
  • Werd zowel in 2021 als in 2023 won hij De Spreker van het Jaar Award

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op